Cronqvist och Babic tycker att karikatyren på kommunchefen är ett rejält övertramp.

MED polisanmält för karikatyrteckningar

Laholm Kommunens två högsta politiker, Elisabet Babic (M) och Erling Cronqvist (C) har polisanmält partiet Medborgerlig Samling (MED) i Laholm för två karikatyrteckningar som cirkulerar på Facebook.
Företrädare för (MED) tar anmälan med ro och välkomnar den publicitet som anmälan medför.

Den karikatyrteckning som kommunråden vänder sig mest emot föreställer avgående kommunchefen i Edward Persson-mundering med en gås, med igentäppt trut, i famnen samt pratbubbletexten:
”I min kommun har vi ingen tystnadskultur”.
– Vi tycker det är en nidbild och det är inte så här vi ska behandla våra tjänstemän i Laholm, säger Elisabet Babic och kallar det för ett ”rejält övertramp”.
Den andra karikatyren tecknar de tre kommunråden som tre apor där en håller för öronen, den andra ögonen och den tredje munnen.

I går lämnade kommunråden Elisabet Babic och Erling Cronqvist in en anmälan riktad mot Medborgerlig Samling i Laholm. De anser att gränsen är nådd.
Polisanmälan är enligt Babic ett uttryck och en markering där kommunråden och kommunstyrelsen tar sitt arbetsmiljöansvar. Hon tycker personligen att det handlar om trakasserier.
– Peter (Andreasson reds. anm) har tagit väldigt illa vid sig och mår skit. Han har fått utstå ganska mycket och det är inte så konstigt att han inte trivs på jobbet, säger Babic som tycker att påhoppen mot tjänstemän från politiker i media blivit allt för vanliga.
– Man pratar om istället för med, säger hon till LT.

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×