Lagledaren Paulina Lundkvist, Annika Welther, Emma Hjalmarsson, Evelina Lundkvist och Katarina Carlsson firar efter tredjeplatsen i Allsvenska division 3.Foto: Privat

Björbäck placerade sig även i hästdressyren

Dressyr I högsommarvärmen i Falkenberg avgjordes vem som skulle vinna Allsvenska division 3 hästdressyr.
Björbäcks lag kom på en fjärdeplats i helgens tävling, och tog därmed hem bronsplatsen i divisionen.

I den första omgången som avgjordes i Halmstad kom Björbäck på en andra plats. I omgång två i Lyngåkra följde man upp det med en fjärde placering, och laget låg därmed på en delad bronsplats inför den sista omgången.
I den avslutande omgången som avgjordes i helgen blev det ytterligare en fjärdeplats för Björbäcks dressyrlag.
– Jag tycker att de har ridit superbra allihopa under alla omgångarna. De red precis så bra som de kan. Sedan var där de som var snäppet vassare. Ena dagen rider den ena bättre och nästa dag är det någon annan som rider bättre, säger lagledaren Paulina Lundkvist.
I varje omgång är det fyra ryttare i varje lag, men bara de tre högsta poängen räknas.
I Björbäcks lag var Ida-Paulina Johansson på Clarion M, Evelina Lundkvist på Vodka-O, Katarina Carlsson på Lady Rose, Annika Welther på Peppe och Emma Hjalmarsson på Magneton.

Fjärdeplatsen i Falkenberg innebar alltså att man slutade på 26,5 poäng i den totala ställningen vilket räckte till en tredjeplats i Allsvenska division 3.
– Vi är jätteglada som blev trea i totalen. Och vi fick en väldigt bra sammanhållning i laget. Det har varit ett väldigt glatt gäng, som har stöttat varandra och hejat på varandra hela tiden, säger Paulina Lundkvist och fortsätter:
– Det har satsats mycket på de allsvenska lagen i Björbäck, mycket tack vare sponsorer. Och på kickoff:en träffade vi de andra lagen och kom även väldigt nära dem.

Hallands Equestrians RF hade bra resultat i de två första omgångarna, när man kom på en tredje respektive en andra plats. Inför tredje omgången låg man därmed tvåa. I helgens sista omgång slutade HERF på en femteplats, vilket gav 26 poäng och en fjärdeplats i totalställningen. 0,5 poäng bakom bronsmedaljören Björbäck.
I Hallands Equestrians lag deltog Anna Rubin på Højgards Java, Veronica Duvebrink på Snoa, Elsa Ahlvin på Heliodora, Alicia Edh Hayward på Landor-Ø, Stina Åhsberg på Mai Tai och Stina, Cizzi Almby på Little Lülleby och Ida Röök på Tussock.

×