Björbäcks lag som tog andra platsen i Tönnersa, Nathalie Henriksson Lindvall på Virdarnas Pizza, Felicia Sjö på Silverskugga, Nicole Svensson på Zion, Simone Holst Adolfsson på Mynta IV och tränaren och lagledaren Catrin Henriksson.Foto: Privat
Nathalie Henriksson Lindvall och Virdarnas Pizza vann individuellt i kategori C.Foto: Privat
Simone Holst Adolfsson och Felicia Sjö placerade sig individuellt i den andra omgången i Kvibille.Foto: Privat
Björbäck RF:s ponnydressyrlag i andra omgången i Kvibille, där man slutade på en tredje plats.Foto: Privat

Andra plats i ponnydressyr

Dressyr Det blev en bra helg för Björbäcks RF:s lag i ponnydressyr.
I den sista omgången slutade Björbäck tvåa, vilket även räckte för en andra plats i Allsvenska division 3 ponnydressyr.

Allsvenskan går i tre omgångar. Efter att ha slutat på en andra plats och en tredje plats i omgång ett och två, var Björbäcks RF tvungna att vara på tårna i den tredje omgången för att ta en placering i den totala ställningen.
Vilket man också lyckades med när man slutade på en andra plats i Tönnersa och därmed även tog silverplatsen i Allsvenska division 3.
– Det var jättekul att vi tog andra platsen, för vi låg ganska pyrt till inför finalen med ett annat lag, säger Nathalie Henriksson Lindvall som var en av tjejerna i dressyrlaget.

Under de tre omgångarna har det varit fem stycken i laget: Felicia Sjö på Silverskugga, Simone Holst Adolfsson på Mynta IV, Nicole Svensson på Zion, Nathalie Henriksson Lindvall på Virdarnas Pizza och Isabella Petersdotter på L’Accabon.
– De red jättebra i helgen. Trots att det blev förseningar, och som andra lag är det svårt och veta sådant i förväg. Så tjejerna fick vänta i gassande sol i tio minuter innan de fick börja, så när de startade var de redan lite trötta. Men de höll modet uppe och gjorde en jättefin ritt, säger Catrin Henriksson som är tränare och lagledare för laget.

Allsvenska division 3 ponnydressyr går i bedömningen Ryttartest, vilket innebär att ryttarens sits, hållning och inverkan bedöms. I varje lag är det fyra ryttare som tävlar, alla fyra tävlar samtidigt på banan och de rider i en ström efter varandra.
– Tjejerna har tränat intensivt och varit jätteduktiga. Dels har de tränat hemma och dels på lagträningarna som vi haft en gång innan varje omgång. Och då har vi även spelat in träningarna och alltså haft både uppsutten träning och avsutten träning, säger Catrin Henriksson.
Under helgens avgörande omgång placerade sig även Nathalie Henriksson Lindvall och Simone Holst Adolfsson individuellt på första respektive andra plats i sina kategorier.
– Det gick väldigt bra faktiskt. Pizza gick riktigt fint på tygeln, och det brukar hon inte göra så enkelt på tävlingar. Också fick jag jättehöga poäng, berättar Henriksson Lindvall.

Vann söndagens tävling gjorde Tönnersa RK, och efter att ha kommit på en första och andra plats i de tidigare omgångarna vann Tönnersa även Allsvenska division 3 ponnydressyr, med 19 poäng totalt.
Och på en andra plats, på 13 poäng, slutade alltså Björbäck.
– Inför omgångarna gav jag var och en några utmaningar, att om ni kan göra det här och det här så kommer det att gå jättebra. Och det gjorde det, det gick jättebra. Det är ett väldigt glatt gäng och jättefina tjejer, säger Catrin Henriksson och fortsätter:
– Vi har haft ett mantra under tävlingarnas gång som vi också har pratat mycket om: ”Med laganda och skoj kommer man riktigt långt”. Det är viktigt att man har roligt, då kommer även framgångarna. Sedan har vi satsat väldigt mycket på sammanhållningen och på vikänslan, säger Catrin Henriksson.
– Inför den sista omgången kunde vi inte slappna av utan vi visste att vi var tvungna att göra bra ifrån oss för att ta placering. Medan Halmstad kanske slappnade av mer eftersom de vann förra omgången och låg före oss inför tävlingen. Det är hungriga vargar som jagar allra bäst, säger Catrin Henriksson.

Och med hjälp av annan extra morot blev det ytterligare ett pris efter placeringen.
– Vi blev mutade inför ritten av en förälder som sa att ler vi och tittar upp under hela programmet så får vi glass efter tävlingen. Och vi gjorde det och fick både glass och fina priser efteråt, berättar Nathalie Henriksson Lindvall.

×