Stor kris hos Mellby GF

mellbystrand Mellby gymnastikförening har hamnat i en stor kris efter att klubben inte längre får de träningstider man haft i över 60 år.
Nu har klubbens ordförande Sigurd ”Sigge” Kjellberg skrivit ett brev till kommunen där han ber om att även ”60-plussare” ska prioriteras.

– Kommunen har en prioritering vad gäller tilldelning av tider i hallen och där prioriterar de ungdomsidrott. Det gör att vi som i första hand vänder oss till 60-åringar och uppåt hamnar utanför. Vi får inte tiderna vi behöver och det innebär att nu försvinner tre av fyra träningsgrupper, säger ”Sigge” till LT-sporten.
Mellby GF har funnits i Mellbystrand sedan 1935 och gympapass på måndagar har varit ett stående inslag. Nu riskerar hela klubben sin överlevnad efter att man inte får de tider i hallen som utövarna och tränarna önskar.
– Kommunen vill att vi ska träna sena tider och då vill ju inte de äldre träna.
– Kommunens förslag är att vi ska träna 21–22 på måndagar och det är ingen i vår grupp som vill träna då. Vår tränare kan inte då heller och därför försvinner den gruppen.

Totalt försvinner tre av fyra vuxengrupper, vilket påverkar över 100 personer.
– Kvar blir en grupp på onsdagar och så en barngrupp på söndagar. För på söndagar är det inga problem att få tider.

Vad önskar ni?
– Vad vi vill och önskar är att vi ska jämföras med ungdomsidrotten. Det man har glömt att göra från kommunens håll är att ta hänsyn till den äldre generationen. De har också ett stort behov av att röra på sig och vi menar att vi ska tilldelas tider på lika villkor som ungdomsidrotten, säger ”Sigge”.
Mellby GF:s ordförande vill samtidigt inte peka finger åt någon specifik på kommunen.
– Marita som vi har haft kontakt med gör ju bara vad hon har blivit tillsagd, så det är inte hennes fel. Det krävs ett politikerbeslut på det här och det kan ju dröja.
– Kommunen gav oss erbjudande att träna i Skottorp men dit får vi inte våra medlemmar.
”Sigge” menar att ett problem är att HK Hök nästa säsong kommer att tvingas spela sina matcher i Mellbystrand, eftersom Lagaholmshallen inte är godkänd för spel i division 2.
– Men ungdomslagen behöver ju inte träna här, de har ju inte de kraven på sig som deras representationslag har, säger Sigurd Kjellberg och avslutar.
– Det är jättetråkigt att det har blivit så här och vi hoppas verkligen att kommunen kan tänka även på oss.

×