Stor glädje hos Caprifolen

stackarp Precis som det brukar vara tidigt på sommaren så arrangerar Caprifolen Skrittchampionatet i Voltige på anläggningen i Stackarp.
Tävlingen är Sveriges enda tvådagars i Voltige och från egna klubben var det glädje- och energifyllda lag turkos med.

– Det var jättekul! Hästen är duktig och vi har så roligt tillsammans, säger de 9- och 10-åriga tjejerna i kör.

LT-sporten fick en pratstund med tjejerna efter att de precis hade tävlat färdigt. På frågan vad som är roligast med voltige svarade Emmely Schmidt Johansson blixtsnabbt.
– Allt!
Energin och glädjen hos tjejerna, som är nio och tio år gamla, var påtaglig. Tjejernas tränare, Miriam Göransson, var givetvis nöjd med deras insats.
– De här tjejerna är jättehärliga och har sådan otrolig energi. De är väldigt roliga att jobba med och sköter sig hur bra som helst.
Göransson satte ihop programmet som tjejerna verkligen såg ut att njuta till.
– När de fick reda på att jag hade valt musiken från musikalen Matilda blev de överlyckliga och sa att ’nu får vi räcka tunga åt domarna’, skrattar hon.
Tjejerna ordnade en silvermedalj, men Caprifolens framgångar slutade inte där. Klubben ställde upp med att lag till och de kom fyra. Dessutom tog Emmely och Signe silver i par.
– Det viktigaste när man håller på med barn- och ungdomsidrott är att det är roligt och där tycker jag att vi har lyckats. Det var vår ungdomssektion som arrangerade tävlingen ihop med föräldrar och de har gjort ett kanonjobb, säger Maria Nilsson, som är ansvarig i klubben.
På kvällen var det fest och 50–60 anmälda.
– Det gör att sammanhållningen mellan klubbarna växer. Även om det är tävling är det inte blodigt allvar och det har vi verkligen lyckats med, avslutar hon.

×