Malin Köhnke kunde inte köra mycket själv i år men gläds ändå över att ha arrangerat träningsläger för tjejer i tio år. Foto: Hans Bengtsson
19 tjejer tränade på Klintebergsbanan i helgen.

Decenniet fullt för tjejcrossläger

Veinge Malin Köhnke har arrangerat crossläger för tjejer i tio år. I början var hon ensam om det, men numera kör allt fler tjejer motocross och det ordnas flera träningsläger för enbart kvinnliga förare. Hon gläds åt utvecklingen.

Även om det är tioårsjubileum har bara fyra av lägren arrangerats i Veinge. De första sex gick av stapeln i hennes dåvarande hemkommun, Kalmar. Kärleken lockade henne till västkusten.

Årets tjejläger ligger senare på säsongen än de tidigare vilket förklarar att det var något färre deltagare: 19 mot normala 30. Det krockade dessutom med två tävlingar och studenten i Laholm.
Deltagarna var från 8 till cirka 30 år. De som körde längst kom från utanför Gävle och hade 70 mil enkel resa.

– Eftersom det var jubileum i år hade vi det lite extra festligt med jubileumsbord, tårta och så. Vi får se hur det blir nästa år, säger hon.

Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×