Tre insläppta hörnmål knäckte Knäreds IK

halmstad Knäreds IK hade goda förhoppningar att kunna ställa till med en del problem borta mot Vapnö IF.
Men laget hade istället enorma problem vid defensiva fasta situationer och släppte in tre mål där. Vapnö vann division 7-matchen med 6–1.

– Vad ska man säga efter den här typen av match. Det såg otroligt tafatt ut på hörnorna och vi bjöd nästan på målen där. Det var nästan ingenting som fungerade för oss, säger Knäreds assisterande tränare Mattias Johansson.

Då huvudtränaren Morgan Karlsson inte kunde vara på plats och coacha sitt lag fick Mattias Johansson ta över som huvudtränare under den här matchen. Och man kan lugnt säga att Johansson kunde fått en trevligare match. Vapnö hade ledningen med 3–0 efter första halvlek efter att Knäred haft enorma problem att försvara sig vid hörnor och frisparkar.
– Samtidigt hade Vapnö tre stora och starka spelare där inne i straffområdet. Vi har släppt in ett par mål tidigare på fasta också så att vi har lite problem där.
– Rasmus är en jätteduktig målvakt men han måste gå ut tydligare och agera och ta för sig ännu mer. Man kan inte skylla allt på honom dock, för det är elva spelare det handlar om.

Bortsett från en kort period under inledningen av den andra halvleken hade KIK dessutom otroligt svårt att skapa målchanser.
– Vi rullade runt hyfsat där en stund men hade svårt med det sista. Vi saknade fyra-fem startspelare och det blev kännbart för oss.
Knäred fick göra ett tröstmål i den andra halvleken. Simon Anderssons passning nådde Vilmer Andersson i djupled och den vindsnabbe Andersson tog sig ifrån sin försvarare och satte dit bollen.
– Ett riktigt snyggt mål tycker jag. Vilmer är otroligt snabb, berömmer Mattias Johansson.
Nästa match för Knäred är redan på måndag då Ränneslöv väntar.
– Då får vi tillbaka flera spelare och får ett jättebra lag, avslutar Mattias Johansson.

Mål KIK: Vilmer Andersson

Domare: Ghaith Ali Naeem

×