Skyltarna ser väldigt officiella ut, och är bastant nedgjutna i sanden. Men inte uppsatta av markägaren.Foto: Hans Bengtsson

Mystiska campingskyltar markägaren: ”Det är inte jag som satt upp dem”

Mellbystrand Det har satts upp tre stadiga skyltar på stranden. Men varken markägaren eller kommunen vet hur de har kommit dit.

Skyltarna står i dynkanten något hundratal meter norr om Kolonivägens nedfart på en sträcka av 75 meter. De upplyser i ord och bild om att det är förbjudet att campa på stranden, vilket också är sant. Kommunen har satt upp en liknande skylt vid Kolonivägens nedfart.
Det har, vad LT kunnat få reda på, inte sökts bygglov för skyltarna, och eftersom de är under en kvadratmeter hade det heller inte behövts, åtminstone om det var markägaren som hade satt upp dem. Men denne, Bo Göran Karén, vet inget om skyltarnas uppkomst.

– Det har varit mycket prat om skyltarna men jag har inte en aning om hur de har kommit dit. Det kan ju vara någon som får utsikten störd av husbilar, säger Bo Göran Karén.

Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×