Ena målgöraren i Våxtorp, Jacob Schön, laddar för skott och Daniel Andersson i Skogaby försöker hinna täcka.Foto: Angeline Eriksson

Våxtorp tog tre nya poäng mot Skogaby

Fotboll Våxtorp hade övertaget derbyt igenom mot Skogaby och vann matchen med 2-1.
Ett derby som fick ett spännande slut med straff och jakten på en kvittering för Skogaby.

Matchfakta
div 7 södra, herr
Skogaby BK-Våxtorps BoIS 1-2 (0-1)
Mål SBK: Kenan Ramadani straff
Mål V.BoIS: Simon Ottosson, Jacob Schön
Domare: Burim Hyseni, Halmstad

– Det var samma hela matchen igenom. De ville vinna mer, de var hetare än oss, vi var lite för slappa både i försvaret och framåt. Våxtorp hade en vinnarmentalitet i varje duell och vann alla kamper egentligen. Och då vinner man matcher också. Jag tycker att det var det som skilde oss i dag, de ville vinna mer än vad vi ville och de kämpade hårdare än vad vi gjorde, säger Skogabys spelande tränare Nijazi Behrami. Och Våxtorps tränare Mirro Liliengren höll med om matchbilden efter derbyt.
– Jag tycker att vi är det bättre laget i hela matchen. Vi vann alla närkamper, alla luftdueller. Vi fick in 1-0 och sedan fick vi ett mål där domaren inte ser att den är inne och han tror att bollen tar i stolpen, när den egentligen tar på hjulet, säger Mirro Liliengren.

I den 32:a minuten satte Våxtorp 1-0 genom Simon Ottosson när han på ett inlägg skjuter bollen i mål via bortre stolpen.
Med fyra minuter kvar av första halvlek fick SBK en hörna, där de röda spelarna både nickade och sköt innan Alexander Hansson i mål fick tag på den.
Efter 70 spelade minuter tog sig Osama Ibrahim sig förbi SBK-försvararna och fick med sig bollen ner mot vänstra stolpen. Strax innan kortlinjen hittade han Jacob Schön snett inåt bakåt och Schön kunde säkert sätta 2-0 till gästerna.
– Det var en laginsats, alla kämpade för varandra, vi snackade och vi spelade och gjorde precis det vi skulle i 90 minuter. Så som matchen artade sig så var jag inte riktigt nervös. Det blev lite nervöst när de fick en straff, men jag tycker ändå att vi hade ganska bra koll på deras anfall och fortsatte vinna alla luftdueller och närkamper, säger Mirro Liliengren och berömmer hela laget för insatsen.

Med åtta minuter kvar av matchen dömde domaren hands i straffområdet och det blev straff till Skogaby. En straff som Kenan Ramadani förvaltade väl och reducerade till 1-2.
Under de minuter som var kvar försökte hemmalaget trycka på för en kvittering, men Våxtorp var starkare i luften och lyckades få bort de allra flesta anfallen.
I den sista minuten av matchen fick Skogaby en hörna. Efter några studsar kom bollen till Arnon Khamphuak som fick en riktigt bra träff på bollen, men en Våxtorpsspelare var i vägen och fick bort skottet. Därmed var segern klar och tre nya poäng för Våxtorp.

– Det har varit så här några andra matcher också, men då har vi ändå vunnit för att vi har spelarna för att kunna vinna. Men möter man tuffa lag, jobbiga lag så blir det att man till slut förlorar. Det har nog att göra med att vi vet om att vi har bra spelare och vi förväntar oss att det bara ska lösa sig. Och vi tjatar och pratar väldigt mycket om att vi måste gå in ödmjukt. Sedan kommer vi vinna matcher, för vi har jäkligt bra spelare i laget, men det spelar ingen roll om inte folk gör det dem ska. Grundjobbet måste göras. Och det hade vi problem med i matchen i dag, tyvärr, säger Nijazi Behrami som ger Besart Mazreku, Daniel Andersson och Filip Jönsson extra plus för matchen.

Matchfakta
div 7 södra, herr
Skogaby BK-Våxtorps BoIS 1-2 (0-1)
Mål SBK: Kenan Ramadani straff
Mål V.BoIS: Simon Ottosson, Jacob Schön
Domare: Burim Hyseni, Halmstad

×