Joel Sylvén från Falkenbergs GK vann Skogaby Open och blev därmed även ny DM-mästare tidigare i veckan.Foto: Angeline Eriksson
Simon Henriksen, Laholms GK, placerade sig bäst av laholmarna på en tolfte plats i Skogaby Open.Foto: Angeline Eriksson
Skogaby GK:s Kristian Nilsson slutade på en 15:e plats, och klarade sitt mål som var just topp 15.Foto: Angeline Eriksson

Sylvén vann DM-tävlingen och blev bäste hallänning

Golf Tidigare i veckan avgjordes årliga Skogaby Open.
Joel Sylvén, Falkenbergs GK vann tävlingen och korades också till DM-mästare.

På 36 hål spelades Skogaby Open, och de som kom från Halland deltog samtidigt i distriktsmästerskapet, DM.
75 spelare ställde upp i årets upplaga av tävlingen, vilket var något färre än tidigare.
– Det blev nog lite mindre på grund av värmen. Men det är kul att de fortsätter komma tillbaka och att den är uppskattad. De var väldigt nöjda allihopa. Det är kul att arrangera när spelarna är så nöjda, säger tävlingsledaren Steve Bengtsson.
Vinnaren, efter två rundor på 18 hål, blev Joel Sylvén från Falkenbergs GK. Sylvén slog 69 slag på första rundan och 70 slag på andra rundan, och banans par var 71.
– Jag började bra på de första nio hålen, sedan var det okej efter det. Så det var en bra start som la grunden för det hela. Den andra rundan var stabil tycker jag, säger Joel Sylvén som för andra gången kan titulera sig som DM-mästare.
– Det känns riktigt bra, det var väldigt kul att lyckas vinna igen, säger Joel Sylvén som gillar tävlingen i Skogaby.
– Det är många som deltar som man inte brukar tävla mot, så det är mycket nytt folk. Och banorna är fina och de sköter det väldigt bra, säger Sylvén.

Bäste laholmare blev Simon Henriksen, Laholms GK, på en tolfte plats med 147 slag.
– Jag spelade ganska bra under den första rundan, men fick inte riktigt i puttarna. Och tappade lite tålamodet, vilket är lätt att göra i det här spelet när man inte får i puttarna. Sedan spelade jag inte så jättebra i andra rundan, men kämpade ihop en bra score, säger Simon Henriksen som både hade ris och ros till banan.
– Banan var i riktigt bra skick. Men de hade placerat pinnarna på lite för svåra ställen tycker jag. Det kan vara kul ibland, men det blev lite för svårt. Men som sagt, banan var i superskick, så all cred till dem som har fixat den, säger Simon Henriksen.

Från Skogaby GK kom Joakim Frost på bäst placering med en 14:e plats och 149 slag.
Samma antal slag hade Kristian Nilsson, även han från Skogaby GK som tog 15:e platsen.
– Första rundan var helt okej, då hade jag två över par. Under den andra rundan tröttnade jag lite på slutet så det blev fem över par och sju totalt, säger Kristian Nilsson och fortsätter:
– Jag hade satt ett mål för mig själv inför tävlingen och det var att komma topp 15. Och jag slutade på den 15:e platsen, så jag uppfyllde målet.
Nilsson som för några år sedan själv vann Skogaby Open.
– Jag elitsatsar inte, utan spelar för att det är roligt. Nu är det kul och se alla de yngre spelarna och deras elitsatsningar som de gör. Sedan hade jag inte ställt upp om jag inte trodde att jag kunde vinna, säger Kristian Nilsson och avslutar med en gratulation till vinnaren Sylvén.
– Grattis till Joel som spelade fantastiskt bra. Han gick efter oss så jag hade förmånen att se några av hans slag.

×