Strålande sol när studenter gick på bal

Mellbystrand Årets studenter hade tur med vädret när det på torsdagskvällen var dags för bal på Strandhotellet i Mellbystrand. Röda mattan, bubbel och mingel väntade när gästerna anlände.

Kvällen började med fotografering nere på stranden och efter det fick bilarna med balgästerna bege sig till Strandhotellet. Men som vanligt dröjde det lite innan de första gästerna dök upp. Årets avgångsklass är något mindre än tidigare år och det var inte fullt så trångt vid röda mattan som tidigare år.

Tarek Karmush, Emanuel Ulvestam, Felix Wetterhall och Felix Feltendahl står och skålar på verandan. De ser fram emot kvällen.
– Det känns härligt, men lite nervöst, säger Felix Wetterhall, som samtidigt konstaterar att det nu bara är balen och studenten som återstår av gymnasietiden.
Lite längre bort står Hanna Nilsson och Julia Söderlund i sina vackra balklänningar.
– Det känns jättebra. Jag ska resa och kanske jobba lite. Jag tar det som det kommer. Det känns skönt, men lite läskigt ändå, säger Julia Söderlund, som snart tar studenten från samhällsvetenskapsprogrammet.
– Jo, det känns bra. Jag ska plugga vidare till förskollärare, säger Hanna Nilsson, som gått barn- och fritidsprogrammet.

Det blev en stund med bubbel, mingel och mycket fotografering på verandan och gräsmattan innan det var dags för studenterna att gå in på hotellet och njuta av balkvällen. Yngre elever på hotell- och turismprogrammet hjälpte bland annat till med att servera under kvällen. Menyn bestod av en förrätt med grön sparris, bressaolaskinka och krispig sallad. Varmrätten var rosmarinstekt kyckling med soltorkade tomater. Till det serverades färskpotatiskompott, sommarprimörer och äpplecalvadonsky. Desserten blev en créme brulée smaksatt med choklad. Till den serverades också jordgubbar, inkokt rabarber och maräng.
Underhöll på kvällen gjorde Strucky Likes och Abdullah Abdallhak, tidigare elevrådsordförande, höll tal till lärarna.
På lördag väntar studenten. Utsprånget börjar klockan 12.30 och en timme senare börjar fordonskortegen genom Laholm.

×