Reino Jacobsson, Laholms kommun och Lena Bjuggner, arkeolog. Lena ska prata om synliga och osynliga spår som våra förfäder har lämnat efter sig. Foto: Lina Millberg
Reino Jacobsson, Laholms kommun och Lena Bjuggner, arkeolog.
Reino Jacobsson, Laholms kommun, Lena Bjuggner, sommarpratare, Jessica Ottosson, Sparbanken Boken, Maria Kurki, Laholms Tidning, Roger Svahn och Eva Röing, Länsförsäkringar Halland, samt Carola Svensk, Laholms Sparbank. Foto:Lina Millberg

Stor bredd på årets sommarpratare

Laholm En dragshowartist, en EU-ambassadör, en arkeolog, en romanförfattare som gärna twittrar och en Google-medarbetare. Variationen av sommarpratare på Gröna Hästen är i år stor.

– I mitt tycke har årets talare en fantastisk bredd. Det har vi kanske inte sett de tidigare åren, säger Reino Jacobsson, på Laholms kommun, som är en av arrangörerna.
Varje tisdag vid fem olika tillfällen kommer kända profiler och personer med intressanta yrken att bjuda på en berättelse om sig själva och vad de har varit med om. Alla har även gemensamt att de har någon form av anknytning till Laholm.

– Det är roligt för det är också många som säger att de vill ge något tillbaka till den plats de kommer ifrån. Det tycker jag klingar väldigt fint, säger Reino Jacobsson.
Först ut den 3 juli är Sveriges EU-ambassadör i Bryssel Lars Danielsson, som i år är med för femte gången.
– Han har en stående inbjudan hit. Förra året tackade han nej, men i år får Lars Danielsson inleda sommaren, säger Reino Jacobsson.
Efter det pratar i följande ordning; dragshowartisten Robert Larsson, IT-konsulten Peter Lundblad samt författaren och digitala strategen Jakob Mjöbring, som bland annat delar med sig av nyttiga tips till den som själv vill börja skriva.

Den sista frukosten vid Lagan avslutas med arkeologen Lena Bjuggner, som sedan 1977 arbetar på Kulturmiljö Halland. Hon kommer att ta med sig publiken på en tidsresa genom Laholms kommun.
– Jag ska räta ut en och annan missuppfattning som folk har om Laholms historia, säger Lena Bjuggner, som inte vill avslöja för mycket men som berättar att hon ofta får frågor från allmänheten och att folk inte allt för sällan är helt fel ute.
Biljetterna till Sommarfrukosten vid Lagan släpps lördagen den nionde juni och för den som vill ha en biljett brukar det vara en bra idé att vara ute i god tid.
– Förra året tog biljetterna slut efter två veckor. Förutom Janne Andersson som tog slut redan efter två timmar, säger Reino Jacobsson.

Bakom arrangemanget står Laholms kommun och Laholms Tidning, och Sparbanken Boken, Laholms Sparbank, Södra Hallands Kraft och Länsförsäkringar Halland är med som sponsorer.

×