Stina Wirsén är en av våra mest välkända illustratörer. I sommar kan du se hennes utställning i Laholm. Foto: Lina Millberg
Lilla ärtan och Stinas andra figurer är på plats i Laholm.

Teckningsmuseet visar populär barnboksförfattare

Laholm Stina Wirsén, en av landets mest uppskattade barnboksförfattare, illustratör och tecknare ställer i sommar ut på Teckningsmuseet. Hennes bilder syns såväl i modemagasin, som dagstidningar, på frimärken och i barnböcker. Hennes utställning pågår hela sommaren.

Ena dagen illustrerar hon en nyhetsartikel om exempelvis metoo-rörelsen i Dagens Nyheter, för att nästa dag arbete med en barnbok för små barn. Stina Wirséns arbete är väldigt varierande och verkar till stor del präglat av hennes stora samhällsengagemang.
– Jag är av åsikten att ingenting är finare än det andra. Det är inte finare att teckna en Nobelpristagare än att göra bilderböcker för barn. Jag tar båda uppdragen på lika stort allvar, säger Stina Wirsén.

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×