Ardian Berisha forsätter göra mål för LFK och satte sitt nionde mål för säsongen under lördagens match mot Askims IK.Foto: Angeline Eriksson
Daniel Radovanovic satte sitt första mål för säsongen i matchen mot Askim.Foto: Angeline Eriksson

Spännande slut när Laholm tog tre poäng

Fotboll. Det blev ett onödigt spännande slut på matchen mellan Laholms FK och Askims IK.
Men Ardian Berishas och Daniel Radovanovics mål räckte för en ny trepoängare för LFK.

Matchfakta
Div 3 SVG, herr
Laholms FK-Askims IK 2-1 (1-0)
Mål LFK: Ardian Berisha, Daniel Radovanovic
Domare: Oskar Hallengren, Halmstad

Det var det vitklädda hemmalaget som började matchen starkast och med mest boll.
Efter en kvart provade Max Sjöstrand skott utifrån, men målvakten tippade ut det till en resultatlös hörna.
– Vi hade spelet och var ganska farliga, men vi fick inte till det i vårt spel. Det var lite halvlägen, inga jätteklara målchanser. Men ser på man hela matchen så var det ingen bra match från oss. Vi kan mycket bättre, och det vet vi om, säger Laholms Daniel Radovanovic.
I den 27:e minuten pressade Ardian Berisha Askims målvakt och de kom samtidigt mot bollen. Motlägget gick Berishas väg och bollen fick en fin båge som gick in i mål och 1-0 till LFK.
– Berisha fortsätter att göra mål och han gör det på många olika sätt, fasta situationer, och som nu då när han presspelar och får motlägg. Han är i ett målstim. Sedan har han mer att jobba på i sitt defensiva arbete och kanske lite targetspel, men så länge målen sitter kan vi inte klaga, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

I andra halvlek dröjde det bara fyra minuter innan LFK utökade sin ledning.
Melvin Sjöland kom på högerkanten ner mot kortsidan och hittade med sitt inlägg Daniel Radovanovic, som säkert satte bollen i nätmaskorna.
– Det var ett inspel från högerkanten, och det var lite flyt att jag fick den. Jag vet inte riktigt vad målvakten gör, men det var bara att lägga in den i öppet mål. Det var ganska enkelt egentligen, säger Daniel Radovanovic och fortsätter:
– Det var viktigt att vi fick in det där 2-0-målet, det gjorde att vi kunde vara hyfsat lugna. Men vi slappnade av lite för mycket också fick de göra 2-1-målet. Så det blev ändå lite nerv där i slutet. Skönt att vi vann matchen till slut.
Med 20 minuter kvar av matchen reducerade Askim genom Pontus Sätherström som sedan försökte trycka på för en kvittering.

– Det kändes som att 1-0 borde varit större i första halvlek om vi hade haft lite större skärpa. Och efter 2-0 slutade vi spela på något vis. Det var nästan bara en tidsfråga innan de skulle få någon möjlighet och göra reduceringsmålet, och det kom ju också, säger Peter Åberg som tycker att det blev lite oroligare efter deras reducering.
– Det var lite ängsligt emellanåt men vi hanterade bollarna inne i straffområdet bra. Jag tycker Pålle (Erik Pålsson) och Lundgren (Rasmus) framförallt gjorde ett stort arbete, även Marcus Nilsson. Vi vann duellerna, både första och andra duellen. Men jag tycker att de fick slå in bollarna lite för enkelt. Så fort en boll kommer in i straffområdet blir det farligt. Det var det vi försökte justera men vi fick inte riktigt till det, säger Åberg.

Fler mål blev det inte för något av lagen och LFK tog tre nya poäng.
Laholm som nu är obesegrade fem matcher i rad.
– Det såg ut som i dag lite mot Skene och Gnosjö också tycker jag, matcher som jag tycker att vi borde ha vunnit. Men proppen ur i dag i alla fall med poängskörden. Det är starkt av oss att ha fem raka utan förlust. Och skönt att haka på dem ovanför oss också, att det inte blir att vi börjar snegla bakåt, säger Åberg.
I nästa match väntar BK Astrio. I det derbyt tvingas Laholm klara sig utan Ardian Berisha som drog på sig ytterligare ett gult kort.
– Nu är han då tyvärr avstängd mot Astrio. Det är något vi får försöka lösa. Lite jobbigt bara när han gör 75 procent av våra mål, säger Åberg.

Matchfakta
Div 3 SVG, herr
Laholms FK-Askims IK 2-1 (1-0)
Mål LFK: Ardian Berisha, Daniel Radovanovic
Domare: Oskar Hallengren, Halmstad

×