Olav Westphalens skulptur snögubben syns vid infarten.
Marcus Matt jobbar ofta i ett litet format. Foto: Lina Millberg

Galleri på landet firar 20 år som konstinstitution

Östra Karup Det tjugoårsjubilerande galleriet Arnstedt i Östra Karup har blivit en institution i konstsverige. Många av våra stora konstnärer har en gång i tiden gjort sin debut här och de stora namnen fortsätter att komma tillbaka.

Ernst Billgren var förste konstnären att ställa ut på det lilla galleriet i Östra Karup året 1998. Sedan dess har han återkommit flera gånger. Precis som många andra kända konstnärer, bland andra Dan Wolgers. Britt Arnstedt driver sedan 2002 galleriet själv, men från början var även konstnären Eva Kullgren med.

Den gamla kvarngården i Östra Karup har successivt byggts om och ut. Lagom till årets jubileum har galleriet fått ytterligare en konsthall. I sommarens första utställning syns John Alberts, Marcus Matt och Lavinia Jannesson. Trots deras väldigt olika uttryckssätt tycks de arbeta med samma tema, nämligen måleriets egen hemlighet.

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

 

×