Trist hemmatävling för Alex Karlsson

laholm När SWE Cup/ SCF trial Cup 1 avgjordes i det gamla hönseriet i Laholm var så klart Alexander Karlsson med.
Trialcyklisten fick dock inte till det riktigt och var allt annat än nöjd med dagen som slutade med en tredjeplats.

– Jag är inte så nöjd med min körning utan jag är väldigt besviken egentligen, säger Alexander Karlsson.

Förhandssnacket handlade om framförallt Joacim Nymann, Alexander Karlsson, Viktor Fredriksson och Rasmus Lidén och precis den kvartetten hamnade också i topp när tävlingen var klar och avslutad. Vann gjorde, som vanligt, Sverigeettan Joacim Nymann.
– Det är otroligt roligt att ha Joacim i Sverige, han har en sådan otrolig kapacitet. Han hoppar både längst och högst i världen och det är väldigt roligt att ha honom att jaga där uppe i toppen.
Alexander Karlsson hade så klart höga förväntningarna på sig själv inför Hawkhillscyklistens hemmatävling. En tredjeplats hade många varit tillfreds med, men inte Alex.
– Jag har varit i väldigt bra form men det gick ändå inte så bra som det skulle ha gjort, berättar han.
– Jag har lite svårt att sätta fingret på exakt vad det är men det finns saker som jag verkligen måste fokusera på under min träning.

Vad är det som inte fungerar som du vill?
– Det är främst farthoppen. De fungerar jättebra på träning men så fort det blir tävling och nerver kommer in i bilden går det verkligen helt åt skogen.
– Jag vet att jag kan göra det men det fungerar inte när jag tävlar. Det är egentligen bara det som ställer till det för mig.

Trialcyklisten berättar att han har haft en del kontakt med en mental tränare.
– Men jag tycker att det känns som att det är mer tekniska bitar än det mentala. Det blir en ond cirkel där jag inte litar på mina farthopp och då hoppar jag ännu sämre. Det leder i sin tur till att jag får sämre självförtroende.

Alex berättar att det blev som jobbigast på slutet under tävlingen i Laholm.
– Det blev så frustrerande att jag var på väg att bryta ihop. Känslan att veta att man är mycket bättre än det man får ut är inget roligt.

Hur var det att tävla på hemmaplan?
– Det var otroligt kul att tävla på hemmaplan. Jag har ju kört många grejer där tidigare men det var ändå mycket nybyggt som jag inte testat alls, säger Alexander Karlsson och avslutar.
– Därför var hemmafördelen väldigt liten. Men å andra sidan är det kul med nya grejer också.

×