Tredje raka utan förlust

laholm Laholms FK har spelat upp sig ordentligt på sistone och har nu spelat tre raka matcher utan att förlora.
Men trots det var det inga glada miner i LFK efter 1–1 mot Gnosjö.

– Det känns surt. Vi skapade tillräckligt med målchanser för att vinna matchen, säger LFK-tränaren Peter Åberg.
På ett soligt Glänninge Park ställdes två lag i bra form mot varandra: LFK och Gnosjö. I den första halvleken var det mest ett ställningskrig och två lag som hade svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna.
– Det var rätt så jämnt i första. Vi var för försiktiga i vårt anfallsspel, jag vet inte varför det var så. Det var inte så vi hade pratat om det i veckan men det är mänskligt att det blir fel.

Efter lite mer än 30 minuter på matchklockan tog bortalaget ledningen och man gjorde det efter att LFK dragit på sig en frispark i ett farligt läge. En Gnosjöspelare drog sedan in bollen i mål via LFK-målvakten Rasmus Lundgrens utsträckta armar och händer.
– Men bra agerat av oss direkt efter då vi kvitterade, precis som vi gjorde mot Bredaryd.

Efter en frispark nådde bollen Erik Pålsson som nickade den vidare till Ardian Berisha. Skyttekungen placerade in sitt sjätte mål på tre matcher och 1–1 var ett faktum.
– Han är i ett skapligt målstim. Riktigt skönt.

Hur gick snacket i paus?
– Vi var besvikna eftersom vi höll tillbaka för mycket i vårt anfallsspel. Men spelarna höjde sig ordentligt i den andra halvleken och vi skapade ju flera riktigt farliga målchanser.
LFK kunde och borde kanske gjort fler mål. Bästa målchanserna hade Alfred Karlsson (skott över från nära håll), Berisha (skott över) och Rasmus Liedman (nick utanför).
– Det såg klart bättre ut i andra och jag tycker nog att vi var det bättre laget. Därför är det surt att vi inte fick in bollen, säger Peter Åberg, som var besviken över inställningen i laget.
– Vi var inte riktigt där. Om vi ska spela på det här sättet måste samtliga spelare vara där men det kändes som att det var låg energi i laget.
– Glöden i ögonen fanns inte där hos alla och jag vet inte varför. Det kanske var spänt, det var ju två lag som verkligen inte ville förlora.

Därför var kanske slutresultatet 1–1 inte helt ologiskt heller.
– Gnosjö verkade jättenöjda, de vet ju att det är en tung poäng. Vi får helt enkelt åka dit och vinna istället så att vi får de fyra poängen vi vill ha i dubbelmötet.
Anton Hallbäck, lånet från Ängelholm, gjorde debut och fick 90 minuter direkt.
– Anton gjorde det bra, avslutar Peter Åberg.

Mål LFK: Ardian Berisha

Domare: Jonas Erlandsson

×