De nyvakna grisarna väntar ivrigt på frukosten.Foto: Tina L Bengtsson
Varje individ får uppmärksamhet, varje dag.Foto: Tina L Bengtsson
Varje individ får uppmärksamhet, varje dag.Foto: Tina L Bengtsson
Det är ju så himla mysigt att bli kliad, speciellt under magen.Foto: Tina L Bengtsson
En fullständigt avslappnad Rosie väntar på att bli kliad på magen.Foto: Tina L Bengtsson
Rosie går oftast omkring med stenar i munnen. Hon tuggar dem stillsamt och släpper sedan ned dem i vattenbehållaren.Foto: Tina L Bengtsson
Anna Pettersson äter inget annat kött än det hon själv producerat.Foto: Tina L Bengtsson
Från första stund får Anna Petterssons grisar vänja sig vid mänsklig kontakt.Foto: Privat

Hon vill främja en bra köttproduktion

Har man tagit ett beslut att äta kött, då har man också ett ansvar, menar grisuppfödaren Anna Pettersson, 29, Veinge by.
– Man måste ta ställning till vilket kött man ska äta och vilken typ av uppfödning man vill stödja. Den produktion vi har idag är inte hållbar, säger hon.

I en hage på Larsgård i Veinge by går tre stadiga suggor tillsammans med sina sju fjolårskultingar. Grisarna bökar omkring, tar en kort löptur, rullar sig i lera för att svalka sig i vårsolen och lägger sig att vila – fullständigt avslappnade.
De vistas inom- eller utomhus efter eget behag. De umgås med varandra och med sin uppfödare Anna Pettersson, som ger varje individ uppmärksamhet. Varje dag.

 

Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se