Fängelse för bråkig 34-åring

Laholm En 34-årig man från Laholm döms för en misshandel inne i en matbutik. Mannen har enligt tingsrätten även gjort sig skyldig till olaga hot och skadegörelse.

I slutet av november 2016 klev 34-åringen in i en matbutik i Laholms kommun. Mannen som var påverkad av alkohol uppträdde störande mot en kund, en äldre man. Butikschefen gick därför emellan och försökte prata med 34-åringen. Men den alkoholpåverkade mannen blev närgången och slog butikschefen i ansiktet. Tumult uppstod och ytterligare en kund kom till butikschefens hjälp.
Kunden höll sedan fast 34-åringen tills polisen kom till platsen. Men han gav sig inte, utan hotade kunden med orden ”Jag ska hitta dig och döda dig. Vi kommer att hitta dig och skjuta dig i huvudet.”

Efter händelsen fick 34-åringens arbetsgivare reda på vad som hänt. Efter det fick han avsluta sin anställning. Men 34-åringen hämnades genom att slå sönder en bil. Klockan ett på natten vaknade en före detta kollega till 34-åringen av en smäll utanför bostaden. När han och sambon tittade ut genom fönstret såg dem hur 34-åringen slog på deras bil med ett tillhygge. Hans sambo blev skärrad.
Vid ett senare tillfälle befann sig 34-åringen en kväll på en pub i Helsingborg. Även då slutade det med våld. 34-åringen var väldigt berusad och ska enligt en krogvärd ha sökt bråk. Krogvärden bad mannen lämna puben och fick i samband med det ett knytnävsslag i ansiktet. En kollega till krogvärden blev vittne till händelsen.

Tingsrätten i Halmstad tycker att det de målsägande har berättat är både trovärdigt och tillförlitligt. 34-åringen döms därför till fängelse i tre månader för misshandel, olaga hot och skadegörelse.