Jannike Wiberg imponerade stort i H65-målet.

H65 Höör vann första ronden på knock

HANDBOLL H65 Höör inledde SM-semifinalserien med att lätt hemmaslå grannen Lugi med 28–21.

Det blev som väntat en fysisk slutspelsmatch i Höörs intima gryta till sporthall med mycket nerv och heta känslor, helt i publikens smak.
Hemmafavoriten H65 var i förarsätet från första början och visade upp ett solitt försvarsspel. Trots en del slarv av Höörspelarna så ledde man i halvtid med 12-10 efter fem viktiga kontringsmål.

Den rutinerade målvakten Jannike Wiberg var tillbaka i H65-holken, och hon svarade för en rad mästerliga räddningar. Lugi brände bland annat två straffar, och det är något som man förstås inte har råd med mot de regerande svenska mästarna.

I den andra halvleken drog ett tempostarkt och intensivt spelande H65 ifrån till utklassningssiffror inför sin högljudda hemmapublik. Det var en maktdemonstration som onekligen var imponerande.
Skyttebäst bland hemmaspelarna blev en minst sagt spelsugen Evelina Källhage och Kristin Thorleifsdottir med sina sex mål.

Nu återstår det att se om Lugi kan göra match av det här, när lagen nästa gång möts i arenan i Lund. Hannah Flodman visade i alla fall att hon har hittat slutspelsformen, och svarade för sex mål i den första SM-semifinalen.
Däremot dröjde det hela 45 minuter, innan Lugistjärnan Jenny Carlson gjorde sitt första mål. Sedan gjorde hon förvisso ytterligare fyra, men då var H65:s utklassningsseger redan i hamn.

En ny, utförlig version med kommentarer följer senare.