”Jocke” siktar på Allsvenskan

laholm Joakim ”Jocke” Ingemarsson och hans Munka Ljungby IBK är klart för kval till Allsvenskan i innebandy.
Jockes målsättning är tydlig.

– Vi satsar för att nå Allsvenskan, men samtidigt vet vi att det kommer att bli väldigt jämnt. Vi ser fram emot utmaningen, säger Joakim Ingemarsson.
Innebandysäsongen närmar sig mot sitt slut och för Munka Ljungby har det varit ett annorlunda år.
– Vi genomförde ett generationsskifte inför säsongen eftersom många äldre varvade ner eller slutade.
– Då fick vi in en hel del yngre spelare som testat på spel i högre divisioner men inte riktigt lyckats. Vi fick en knackig start, men det var nog eftersom vi behövde lite tid för att spela igång laget, berättar ”Jocke”.
Efter jul och nyår fick Munka Ljungby igång spelet och gick som en raket efter det.
– Då blev det riktigt bra. Vi hade som delmål att klara oss till kvalet och det har vi ju lyckats med. Att vi dessutom tog en andraplats innebär att vi har hemmafördel här i kvalet.

I den första omgången väntar en serie mot Olofström. Först till två segrar går vidare till kvalfinal där segraren spelar i Allsvenskan nästa säsong.
– Hela laget känns riktigt taggat. Vi vann klart hemma mot Olofström men förlorade borta. Vi känner oss väldigt sugna och det är en målinriktad trupp som siktar på spel i Allsvenskan. Men det gäller att vi går in i det hela med ödmjukhet.
Två av spelarna i laget är laholmarna Magnus Nilsson och Simon Danielsson. Båda får beröm av Jocke för sina säsonger.
– De har båda gjort väldigt bra säsonger. De har fått mycket speltid och gjort riktigt bra ifrån sig, avslutar Joakim Ingemarsson.