Flera skickliga spelare klara för Skogaby BK

laholm Skogaby BK satsar rejält. Sedan tidigare har division 7-klubben gjort klart med Nderim Peci och Kena Ramadani från Walldia.
Nu har Skogaby dessutom värvat Oliver Håkansson från Walldia samt bröderna Besart och Bujar Mazreku, båda med rutin från högre divisioner i seriespelet.

– Tittar man på spelarna vi har fått in är de väldigt bra. Framförallt Besart, han är vassare än de flesta i den här kommunen. Men vi har bestämt oss för att man får inte spela om man inte tränar, säger Skogaby BK:s tränare Nijazi Behrami.
Signalen är tydlig från Behrami – de som tränar spelar, oavsett hur bra spelarna är.
– Jag vet att alla tränare säger så, men jag håller det. Jag hade kunnat ta ut Besart redan nu eftersom han är flera nivåer över de andra, men så gör vi inte eftersom vi vill undvika att störa balansen i truppen.
Besart Mazreku verkar inte ha något emot tränarens inställning.
– Jag hinner ju inte träna så mycket eftersom jag har två små barn och ett arbete som tar tid, säger han.
– Men jag ser fram emot att spela fotboll för att det är kul och utan press.
Första träningen för Besart blir efter att laget kommit hem från träningsläger.
– Jag hade tänkt lägga av med fotbollen helt men är kompis med Nijazi. När jag väl spelar hoppas jag kunna göra mål och samtidigt kunna hjälpa de yngre med min erfarenhet.
– Det finns annat än att göra mål och jag tror jag kan hjälpa till med att lära spelarna hur man som anfallare jobbar både offensivt och defensivt. Det ser jag fram emot.

Att Skogaby dessutom får in Bujar Mazreku och Oliver Håkansson gör att man får räkna med ett visst favoritskap i division 7 i år.
– Jag tror inte att vi är favoriter. Vårt mål är att vara bättre än förra året och då slutade vi i mitten. Topp fem siktar vi på i år, säger Behrami.
– Men visst har vi ett bättre lag i år än förra året. Vi har mer individuell spets och spelare som kan göra det lilla extra. Nu handlar det om att vi visar ödmjukhet.

Besarts debut dröjer, men Bujar har redan debuterat och hunnit visa sin skicklighet.
– Bujar är en fantastiskt stor talang och han är bra på mycket, säger Nijazi Behrami och avslutar.
– Alla nya spelare vi har fått in bidrar med spelförståelse och teknik, något som vi inte har haft så mycket av i laget tidigare. Nu kommer vi att ha ett helt annat lugn i vårt spel och det tror jag kommer att hjälpa oss.