William Bernhardsen kom in i paus och vräkte in fem bollar för ett överlägset Hök. Foto: Johan W Jönsson
Arvid Adolfsson.
Jesper Johnson.
Petter Persson.

Överlägset HK Hök går mot uppflyttning

Handboll HK Höks match mot KFUM Lundagård blev en riktig målfest. Hemmalaget var totalt överlägset och ledde med hela 25-8 i paus. Matchen slutade 45-22.
– Jag är nöjd men ändå inte nöjd. Det var en svår match att spela, säger Höks tränare Marcus Artursson.

Nästjumbon Lundagård hade problem att få ihop spelare till matchen och kom till Lagaholmshallen utan avbytare. För division 2-jagande Hök blev det en skrattmatch från början till slut.
– De var väl med lite i början. De skjuter lite från ingenstans och spelar mycket på chans. Det är ingen systemhandboll. Så det var svårt att få rytm i det egna spelet, säger Artursson.
Lagkapten Robin Eriksson visade vägen med några enkla mål som gjorde att Hök kunde gå ifrån. Det greppet släppte de gröna sedan aldrig.
– En eloge till Robin för hur han går i bräschen, säger Artursson, som kunde vila sin kapten i andra halvlek.
– Skönt att kunna göra det då han fick en smäll mot axeln under träning i veckan.

Hök gjorde hela tio raka mål innan paussignalen och gick från 15-8 till 26-8. Jesper Johnson gjorde fyra av dem trots en utvisning, som Hök vann med 3-0.
– När vi fick koll på deras duktiga mittnia så kommer de ingenstans. Det är inte så lätt att hålla fokus när det blir så här men jag vill att vi ska göra jobbet i 60 minuter. Det är viktigt. Annars kanske man slappnar av för mycket i andra matcher också.
I andra halvlek rullade Artursson runt på folket och lät alla spela. Samtliga utespelare fick göra mål i matchen. William Bernhardsen kom in i paus och gjorde fem mål.
– Han gjorde det bra. Det är en ung och lovande spelare.
Det blev ”bara” 20 mål framåt i andra. Hök försökte sig på en del delikatesser, som ibland gick hem och ibland inte. Det blev lite för mycket tekniska fel.
Men segern var förstås aldrig hotad. Lundagård var ett uppgivet lag och matchen spelades mer eller mindre bara av.
– Det var ingen superglädje efter matchen. Det var mest skönt att det var över, säger Artursson.

Målsättningen om en plats topp-två är nu säkrad.
– Det har varit mitt mål hela tiden. Det har varit nästan som ett mantra. Nu kan vi åka till Helsingborg och förlora och ändå ha allt i egna händer. Det känns skönt att inte ha kniven mot strupen.
Den avslutande matchen blir lämpligt nog en ren seriefinal mot Kävlinge.
– Det är ett jäkligt bra lag. Så det kommer bli match av det och vi vill ha tuffa matcher. Det är för sådana matcher vi håller på.

Vinsten mot Lundagård var Höks åttonde raka.
– Det har varit en svår säsong med alla matchuppehåll. Vi har inte förlorat sedan femte omgången. En eloge till killarna. Man har inte råd att plumpa.
– Det känns härligt att vi är med om det hela vägen. Jag är nöjd men ändå inte nöjd. Om du förstår vad jag menar, säger Artursson, vars lag naturligtvis går för serieseger.
Hök har samma poäng som Kävlinge men leder serien på dubbelt så bra målskillnad. Ettan går direkt upp i division 2. Tvåan får kvala.
Pontus Johansson gjorde flest mål mot Lundagård med tio stycken baljor.

Mål Hök: Pontus Johansson 10, William Bernhardsen 6, Robin Eriksson 5, Jesper Johnson 5, Petter Persson 5, Peter Carlstrand 4, Arvid Adolfsson 4, Adam Svensson 3, Johan Svensson 2, Viktor Bertilsson 1