Helle Schmidt och Magnus Pellbring, från Ljungbyhed, tar över golfrestaurangen i Skogaby. De hoppas att krogen ska bli en samlingspunkt i byn. Foto: Lina Millberg

Golfkrogar får nya krögare

Skogaby/Laholm Kommunens två golfkrogar slår till påsk upp portarna i ny regi. Magnus Pellbring och sambon Helle Schmidt tar över i Skogaby och Cimmy Ekblad och kompisen Morgan Nygren tar över på Laholms golfklubb.

– Klubben i sig har gott renommé och skötseln av banan har fått bra betyg, säger Magnus Pellbring, ny krögare på Skogaby golfklubb.
Han och sambon Helle Schmidt tog över restaurangen i februari och öppnar till påsk. De förra krögarna valde att satsa på en av sina andra restauranger i stället och klubben annonserade därför efter någon som ville ta över.
– Vi anmälde vårt intresse och när vi träffade klubben visade det sig att vi hade samma ambitioner och visioner, berättar Magnus Pellbring.

Han har arbetat med mat och dryck i 30 år, men restaurangen i Skogaby blir hans första egna krog. När tillfället att driva något eget dök upp, var Magnus anställd krögare på golfklubben i Perstorp.
– Det kändes som att nästa steg var att driva något eget, säger han.

Parets målsättning är att alla ska känna sig välkomna, både folk som bor runtomkring och klubbens medlemmar.
– Förr var det lite av en snobbsport, men idag är golf en riktig folksport, säger Magnus, som själv spelar golf och tror sig därför ha bra koll på vad gästerna kan tänkas efterfråga.
– Vi kommer koncentrera oss på luncherna och satsar på husmanskost. Jag tror att det uppskattas, framför allt om maten är lagad från grunden.

Även på Laholms golfklubb är det två nya krögare när säsongen drar igång. Kompisarna Cimmy Ekblad och Morgan Nygren från Helsingborg är redo att sätta sin prägel på golfklubbens restaurang.
– Vi har pratat om att starta upp något tillsammans i flera år, säger Cimmy Eklbad, som själv jobbat som kock på flera olika krogar både i Sverige och utomlands.

Vännerna har tidigare haft en matvagn i Rydebäck.
Den är nu såld och duon ska i stället satsa krutet på att driva golfrestaurang.
– Vi vill göra detta så bra som möjligt och kommer i första hand satsa på luncher och mackor. Vi hoppas också kunna erbjuda grillkvällar och quizkvällar, säger Cimmy Ekblad, som också flaggar för att SM i golf arrangeras i Halland i juli.
Tävlingarna kommer att hållas både på golfklubben i Skogaby och Laholms golfklubb.
Krögarna på Laholms golfklubb hoppas kunna öppna till påsk.
– Mycket kan hända innan dess, men det är dit vi siktar, säger Cimmy Ekblad.