Jan Gottfriedson toppa L-listan i kommunfullmäktigevalet.Arkivbild
Emma Gröndahl satsar på regionen i höstens val. Arkivbild.

Lokal veteran toppar L-listan

Laholm Liberalernas lista till kommunvalet toppas i år av erfarne Jan Gottfriedson. Tidigare ettan Emma Gröndahl satsa på regionpolitiken.

– Det är viktigt med rotation inom partiet och jag har suttit tre mandatperioder i fullmäktige så jag kliver tillbaka, säger Emma Gröndahl.
Hon vill istället satsa på regionpolitiken. Länslistan spikas i morgon och hon är föreslagen som tvåa på den.
– I mars börjar jag dessutom som ordförande i regionens driftnämnd för kultur och skola så jag växlar redan upp. Men jag finns så klart kvar och är aktiv i kommunföreningen, säger Mellbystrandsbon Emma Gröndahl.

Riksdagen lämnar hon däremot till andra.
Och hon tycker det känns bra att ha en kommunlista som toppas av en erfaren lokalpolitiker som dock aldrig suttit i kommunfullmäktige. Så det var dags nu.
Jan Gottfriedson sitter denna perioden som ersättare i kultur- och utvecklingsnämnden och är ordinarie i valberedningen. Han är också nämndeman i förvaltningsrätten.

Han har varit med i partiet sedan början av 1990-talet och blev ledamot i barn- och ungdomsnämnden efter ett avhopp 1992. Sedan dess har han suttit fler perioder i den nämnden och tre i kultur- och utvecklingsnämnden, den senaste som ersättare. Men nu är det dags att satsa på det.
– Jag fyllde 65 i somras och har i samband med det avvecklat mina företag så att jag har mer tid för politiken. Och samtidigt satsar Emma mer på regionen, säger Jan Gottfriedson, som bor i Skummeslövsstrand och är ordförande i Liberalernas kommunförening sedan fyra år tillbaka.

Frågor som rör utbildning och företagande ligger honom varmt om hjärtat.
– Det viktigaste är att vi förbättrar resultaten i grundskolan så att fler får gymnasiebehörighet. Det vinner både individen och samhället på.
Han anser också att det är viktigt att få fram fastigheter att bygga företag på.
– Det har släpat efter, och nu har vi ju stor inflyttning.
Det finns också några yngre namn: Nykomlingen Elvis Begic på plats fyra fyller 38 år och Nura Muhamedbegovic på plats fem är född 1989.

×