Kommunchefen: ”Jag har inte hunnit sätta mig in det”

Laholm Ulf Mattssons utspel i form av en skrivelse till fullmäktige bemöts inte med några större känslor.
Kommunchefen Peter Andreasson, som får vassast kritiken, vill vänta med kommentarer.
– Jag har varit upptagen i möten hela dagen och har inte hunnit sätta mig in det han skrivit. Jag ska läsa det ikväll.

Peter Andreasson berättar för LT att han ska kommentera skrivelsen men ber om respit tills han hunnit sätta sig in materialet.
– Jag lovar att jag ska svara dig. Men vi har gått skilda vägar så jag har egentligen ingenting att kommentera. Har man delat på sig så har man delat på sig. Jag var uppe och redovisade utredningen i fullmäktige vilket jag tyckte var det mest transparenta sättet.

Inte heller kommunstyrelsens ordförande, Elisabet Babic (M), är särskilt intresserad av att kommentera Ulf Mattssons skrivelse till fullmäktigeledamöterna i media.
Hon säger dock till LT att hon inte känner igen sig i vissa delar som skrivelsen behandlar.
– Jag delar inte bilden av det Ulf Mattsson redovisar när det gäller datumordningen. Jag minns att jag stack in huvudet på ekonomiavdelningen den 23 juli innan jag åkte på semester till Bosnien och då var det första gången jag fick höra om det här. Då sa jag att vi får gräva vidare i det som hänt.
Att hon skulle ha fått minnesanteckningar från mötet mellan Mattsson, Ekeblad och Hjert där felaktigheter och brister uppdagades är det inget som Elisabet Babic vill prata om.
– Jag har ingen lust att ha ett meningsutbyte med Ulf Mattsson via media. Jag tar det med honom direkt, det har jag gjort tidigare och det tänker jag fortsätta med.
– Men däremot välkomnar jag att revisorerna tittar på detta och jag har blivit kallad till ett möte med revisorerna som ska titta på ansvarsbiten, säger Elisabet Babic och berättar att den utfrågningen sker i veckan.

Centerpartistiska kommunrådet Erling Cronqvist har inte heller han hunnit sätta sig in fullt ut i det digra materialet från Mattsson men säger till LT:
– Som verksamhetschef så har man det yttersta ansvaret. Han har attesterat fakturor och det finns inga beslut i nämnden och det får han ta på sig i vilket fall som helst eftersom han är ytterst ansvarig inför nämnden.

×