Ardian Berisha blev mållös i debuten för Laholms FK. Lagets nye anfallare stod dock för en godkänd insats när LFK kryssade mot Vinbergs IF. Foto: Johan W Jönsson
Alfred Karksson gjorde LFK:s mål mot Vinberg. 1-1 på ett friläge i den andra halvleken. Foto: Johan W Jönsson

Kryss för LFK i Vinberg

Fotboll Laholms FK fick med sig ett bra resultat från Vinberg. 1-1 slutade matchen mot division 2-laget.
– Ingen topprestation men vi är stabila och med tanke på hur vi ligger till i träning i jämförelse med Vinberg kan jag inte vara annat än nöjd, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

Matchfakta

Träningsmatch, herr
Vinbergs IF-Laholms FK 1-1 (0-0)
Mål LFK: Alfred Karlsson
Domare: Alexander Eriksson, Halmstad

LFK inledde den andra träningsmatchen för året darrigt. Rasmus Lundgren i mål fick göra ett par bra ingripanden direkt.
– Det tog en kvart innan vi kom in i det. Dels är Vinberg bra och dels hade vi möblerat om i laget. Med tur och skicklighet håller vi undan, säger Åberg.
LFK:s presspel stämde inte fullt ut. Inte heller spelet med boll var tillfredsställande. Vinberg kunde flera gånger ställa om mot LFK:s mål och hemmalaget skapade ett par vassa chanser. Det blev dock aldrig riktigt farligt då Rasmus Lundgren stod tryggt i mål.
– Efter den starten vi gör så får vi problem hela halvleken. Det är när vi tappar boll i vårt passningsspel som Vinberg skapar sina lägen.
– Det klickar inte varken framåt eller bakåt. Men vi håller nollan och gör jobbet fullt ut i båda riktningarna, säger Åberg.
LFK skapade inte mycket av värde. Nye anfallaren Ardian Berisha var bra framme vid ett tillfälle men kom inte till avslut och bollen stöttes ut till hörna.

I andra halvlek gjorde LFK ett byte. Oscar Liedman utgick och ersattes av Fabian Bader. Den sistnämnda tog plats på yttermittfältet medan Daniel Radovanovic tog klivet ner i backlinjen.
– Daniel är en duktig passningsspelare och betydde mycket för vår speluppbyggnad i andra.
LFK kom ut bättre efter paus men det var Vinberg som tog ledningen på straff efter 50 minuters spel.
– Enligt mitt sätt att se på det är den feldömd, kommenterar Åberg.
LFK fick dock till en snabb kvittering.
Lagkapten Alfred Karlsson klev fram och pressade, snodde bollen från Vinbergs mittfält och fick fri lejd mot mål. Friläget placerades säkert i nät av Karlsson.
– Det var en av de sakerna vi pratade om efter matchen mot Hittarp. Stabilt avslut av ”Affe”. En fin aktion, berömmer Åberg.
Resten av matchen blev mållös och tillställningen slutade 1-1.
Vinberg hade ett antal bra omställningar men LFK:s backlinje med Besfort Shulemaja, Erik Pålsson och Daniel Radovanovic höll rent tillsammans med Rasmus Lundgren i mål.

– Vi hade ett bra snack i paus och gör en stabilare insats i andra. Det är ingen toppinsats men man kan se vissa linjer i vårt sätt att agera, säger Åberg.
Bäst i LFK var trebackslinjen tillsammans med Rasmus Lundgren i kassen.
– Även ”Affe” gör en bra match. Inte bara för målet utan helheten.

Ardian Berisha då?
– Han gör en godkänd debut i LFK-tröjan. När vi inte klickar som lag blir det svårt för honom också. Men de initiativ han tog gjorde han bra. Han hade två halvlägen. I nästa match sitter ett av dem, säger Åberg.
I nästa match väntar det tredje division 2-laget på raken när Varbergs GIF kommer till Glänninge Park. De föll mot Halmia med 3-1 under lördagen.
– Ytterligare ett bra test för oss. Med tanke på hur rörigt vi har haft det kan jag inte vara annat än nöjd med insatserna mot Hittarp och Vinberg. De ligger längre fram än oss. Vi har åkt ifrån Vinberg med klara förluster i baken förr, avslutar Peter Åberg.

Matchfakta

Träningsmatch, herr
Vinbergs IF-Laholms FK 1-1 (0-0)
Mål LFK: Alfred Karlsson
Domare: Alexander Eriksson, Halmstad

×