Tideman nätade för Trelleborg

laholm Trelleborgs FF har kommit igång med träningsmatcher inför comebacksäsongen i Allsvenskan.
Den före detta LFK-backen Anton Tideman visade med sitt mål mot Öster att han inte bara har sina styrkor i defensiven.

Trelleborgs FF har spelat två träningsmatcher så här långt och ännu inte förlorat. Första matchen blev det seger mot Värnamo, något man följde upp med ett oavgjort resultat mot Öster.
– Framförallt är det skönt att vara igång igen. Det ska bli spännande att se var vi står nu i första tävlingsmatchen, säger Anton Tideman.

På fredagen möter Trelleborgs FF nämligen Östersunds FK i den första gruppspelsmatchen i svenska cupen.
– Det ska bli jäkligt roligt. Det blir en bra värdemätare för oss att möta ett av Sveriges bästa lag på sin hemmaplan. Det är kanske inte den viktigaste matchen för oss, men en möjlighet att spela ihop oss och få jobba vidare med en skön känsla inför säsongen.
TFF har blandat och gett så här långt under lagets två matcher. Anton Tideman har börjat på bänken i en match och startat i en.
– Det har väl känts rätt så bra tycker jag. Framförallt matchen jag startade i kändes bra. Vi spelade bra i första halvlek där och så fick jag göra mål i den andra halvleken. Det händer ju inte alltför ofta, skrattar Tideman.

Hur gick målet till?
– Jag tror att vi hade hörna mot oss och så nickade vi undan hörnan. Det blev en situation utanför straffområdet och jag märkte att vi nog kunde vinna bollen.
– Öster hade inte riktigt koll och vi vann bollen. Då sprang jag i djupled och var fri från nästan halva plan. Det har jag nog inte gjort sedan jag var ung, vilket gjorde det spännande. Jag blev nästan nervös, men jag rullade in bollen mellan benen på målvakten.

Det var väl rätt kyligt?
– Ja, lite kanske. Men det var lite tur också, säger han.

Hur tycker du annars att ert spel har sett ut de här matcherna?
– Det har varit blandat. Samtidigt har vi gått runt på rätt mycket folk också. Vi har ju många nya spelare och därför tar det lite tid.

Tyvärr för Trelleborgs FF skadade sig lagets skyttekung Salif Camara Jönsson. Anfallaren kan bli borta från spel hela säsongen.
– Det är verkligen inte kul. Jag vet hur mycket han har sett fram emot att spela i Allsvenskan, det är ju något han har längtat efter under hela sin karriär.
– Skulle han missa hela säsongen vore det oerhört tråkigt både för honom och för oss. Det är ju vår skyttekung, avslutar Anton Tideman.
Matchen mellan Östersund och TFF startar 19.00 och sänds på Cmore.

×