Historia på väg att skapas i Hallands FF

laholm Hallands fotbollsförbund har lagt fram förslag till nya styrelseledamöter inför årsmötet den 22 februari.
Cristel Brorsson är valberedningens förslag som ny ordförande och skulle Brorsson bli vald blir hon första kvinnliga ordförande någonsin i HFF.

– Efter 100 år av manligt styre är det ju knappast för tidigt. Men det viktigaste är att det finns ingen som är så kvalificerad för den här tjänsten som Cristel, säger valberedningens ordförande Matthi Eliasson.
Efter flera år med Johan Johqvist som ordförande har det blivit dags för förändring i Hallands fotbollsförbund. Valberedningen har lagt fram förslag inför årsmötet och Brorsson är inte ensam om att bli ny i styrelsen. Som nya ledamöter har valberedningen lagt fram Frida Samuelsson (Getinge) och Patrik Annervi (Falkenberg). Dessutom är Nanna Wernersson från Vallberga föreslagen som revisorssuppleant.
– Frida är verksam i IS Halmia och bor i Getinge, en ung och duktig tjej. Patrik är en mycket uppskattad ordförande i Vinbergs IF.

Vad gäller Cristel Brorsson är det en minst sagt rutinerad pjäs som HFF ser ut att få in på ordförandeposten.
– Hennes kontaktnät är både brett och bra. HFF har startat flera projekt och nu hoppas vi gå i mål med de projekten med Cristels hjälp, säger en märkbart nöjd Matthi Eliasson.
När LT-sporten får tag på Cristel Brorsson har hon smitit ifrån ett möte för att kunna prata med oss.
– Gammal som jag är tar jag inte ut något i förskott och allt kan hända. Men det är ett otroligt hedersuppdrag, framförallt när man har varit med så länge som jag har, säger Cristel Brorsson.

60-åringen startade sin fotbollsresa i Markaryd innan hon gick över till Knäreds IK.
– Där fick jag min fotbollsfostran. När jag var i Knäred och uttryckte mina åsikter om hur HFF ska jobba fick jag svaret att då kunde jag komma dit och jobba. Och så blev det, berättar hon.
1989 började Cristel arbeta i förbundet. Det var damfotbollens år och därför kastades Brorsson in i rikstäckande uppdrag, en anledning till hennes stora kontaktnät.
– Efter det har det rullat på.
– Men jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften, jag är inte den som behöver stå på barrikaderna utan jag vill samarbeta med mina medarbetare.
HFF har startat många projekt de senaste åren och en sak Brorsson brinner för är frågan om exkludering inom barnidrotten.
– Jag har jobbat inom förskolan i 30 år och man ser på barnen hur viktigt det är att inte hålla på med utslagning innan de är mogna för det, säger hon och avslutar.
– Nu måste vi landa i flera saker och inte köra igång fler. Det kommer att bli hur bra som helst.

×