Michaela ”Mickan” Sandberg – måldrottning i både innebandy och fotboll. Foto: Arkivbild

Måldrottningen laddar för div 1:1

laholm Michaela ”Mickan” Sandberg kan det här med att göra mål. 26-åringen stänker in mål såväl för Knäred/Skogaby i fotbollen och IBK Puma i innebandyn.
På lördag startar säsongen igen för IBK Puma, som då tar möter Onsala IBK på bortaplan.

– Vi kommer att vara underdog, men att skrälla är det roligaste som finns. Vi kommer att kontra mycket och då är det perfekt att ha mig i laget, säger måldrottningen.
I fotbollen har hon öst in mål hela säsongen, men trots det är hon inte helt nöjd med året i Knäred/Skogaby.
– Tyvärr gjorde jag inte fler mål i år än förra året, det är jag inte nöjd med. Jag borde ha gjort fler. Men jag fick spela mittback och innermittfältare en del också.

Sedan innebandyn drog igång har målskyttet knappast dalat. Sandberg har varit flitigt förekommande i målstatistiken under den första halvan av säsongen.
– Jag har en känsla för mål bara. Jag vet var jag ska vara och när jag ska vara där.

Hur har innebandysäsongen varit så här långt?
– Den har varit svår, men rolig. Jag kom in i det sent eftersom fotbollen och innebandyn överlappade några veckor. Därför missade jag starten på försäsongen. Men jag är ganska nöjd ändå, trots att jag spelat några matcher utan att komma med i poängprotokollet.
– Men jag har så otroligt bra medspelare i det här laget att det handlar om att vara sist på bollen. Är jag en mot en så hittar jag nätet, berättar hon.

På lördag startar alltså serien upp igen och då är det division 1:1 som gäller. Puma kommer att möta Onsala, Varberg och Falkenberg.
– Det kommer att bli tufft, men har vi bra taktik inför matchen kan det gå bra. Om de lyfter högt kastar Ebba (Olsen, målvakten) långt och så löser jag det, avslutar hon.

×