Anton Tiderman tannar i Trelleborgs FF och laddar nu för allsvenskan. Foto: Arkivbild

Anton Tideman valde tryggheten i TFF

laholm Anton Tideman gjorde en riktigt bra fjolårssäsong i Trelleborgs FF och belönades med ett nytt treårskontrakt.
Nu laddar den före detta LFK-spelaren för debuten i Allsvenskan.

– Det är en trygghet att veta var man ska spela de närmaste åren. Nu känner jag ett enormt sug inför att vi ska mäta oss med de bästa lagen i Sverige, säger Anton Tideman.

Förra säsongen var Anton Tidemans andra i Trelleborgs FF. Under hans första var man som nykomling nära toppen och förra säsongen kvalade man sig upp till Allsvenskan. Efter säsongen skrev vänsterbacken på ett nytt kontrakt med TFF.
– Rätt tidigt under höstsäsongen berättade klubben att de ville förlänga med mig. Jag var sugen redan från början men kände att jag ville fokusera på säsongen innan vi påbörjade några diskussioner.
Direkt efter säsongen återupptogs snacket och kort därefter hade Anton Tideman kritat på ett treårskontrakt.
– Jag var klar med att jag ville vara kvar i klubben. Jag trivs otroligt bra både i klubben och socialt i Malmö.
– Och så ville jag ha ett längre kontrakt. Förhoppningsvis flyttar min flickvän ner från Göteborg i sommar.

Var det någonsin nära att du skrev på för någon annan klubb?
– Det ringde en del klubbar, jag satt ju i ett bra läge eftersom flera klubbar sökte en ny vänsterback.
– Men jag kände att vi hade kommit så långt så snabbt i TFF att det var här jag ville vara. Jag sa till min agent att vi inte skulle dra ut på det, jag ville ha det klart så att jag kunde fokusera på skolan under ledigheten.

Vad är det bästa med att spela i Trelleborgs FF?
– Klubben har haft en del tuffa år, men jobbat sig uppåt tack vare en stor ödmjukhet och en strävan att bli bättre. Det tilltalar mig. Jag trivs otroligt bra i gruppen också.
Efter att ha varit inskriven i Halmstads BK:s allsvenska trupp och kvalat med först Ljungskile och sedan TFF blir det äntligen debut i Sveriges bästa serie för Tideman.
– Det ska bli fantastiskt kul, det är något jag har drömt om sedan jag var liten.
TFF drog igång träningen igen under torsdagen, innan dess har 25-åringen fokuserat på skolan (Anton studerar ekonomi).
– Det ska bli kul att komma igång igen, man kände direkt efter säsongen att den hade varit lång och slitsam. Mentalt kände man då att det skulle bli skönt att släppa fotbollen lite. Men sen gick det snabbt och man började känna ett sug efter att börja träna och spela igen.

Den 27 januari är det dags för TFF:s första träningsmatch då man tar emot Värnamo på hemmaplan. Sedan dröjer det bara drygt en vecka innan man möter Östersund i svenska cupen. Fullt ös direkt med andra ord för en trupp som är en bit ifrån färdig.
– De håller på att bygga truppen fortfarande. Men så noggranna som de är, är jag säker på att det kommer att bli riktigt bra.

Vad tyder på att Trelleborgs FF spelar i Allsvenskan även 2019?
– För det första är vi otroligt starka på hemmaplan. De tre senaste åren har vi förlorat fyra eller fem matcher på hemmaplan och vi har ändå spelat över 40 matcher, säger han och avslutar.
– Och så är vi ödmjuka och kommer att sälja oss dyrt i varje match.

×