Rundberg (SD) vill polisanmäla tjänstemän

Laholm Gruppledaren för Sverigedemokraterna i Laholm, Ingmar Rundberg, vill polisanmäla ansvariga tjänstemän efter haveriet med sommarens beachvolleyturnering.
– Jag anser att det finns skäl att misstänka att anställd/anställda gjort sig skyldiga till tjänstefel, säger Rundberg som även ger utlopp för självrannsakan.

Sverigedemokraten Ingmar Rundberg har senaste dagarna med stort intresse och en ännu större portion frustration följt rapporteringen om beachvolleyskandalen.
Likt många andra ställer han sig frågan hur det ens är möjligt att genomföra ett evenemang av beachvolleyturneringens storlek utan politiska beslut och med en budget som krossats. Men samtidigt är han självkritisk.
– Det är läge för självrannsakan. Är det inte bedrövligt av oss politiker att bara titta på när sånt här händer? Jag sitter inte ensam i den här båten men vi politiker borde varit nyfiknare och ställt frågor tidigare. Jag skäms å politikernas vägnar.
Rundberg beskriver situationen som ”nu får det vara färdiglekt” och kräver bättre ordning.
– Det är inte första gången det här händer men nu gick korken ur flaskan. Vi är fantastiskt frustrerade och om tjänstemannaansvaret någon gång ska prövas i Laholms kommun så är det nu.
Sverigedemokraten anser att Laholms kommun skall göra polisanmälan mot ansvariga tjänstemän för misstanke om tjänstefel.
Om Sverigedemokraterna i Laholm själva tänker polisanmäla kan Ingmar Rundberg inte svara på just nu.
– Jag bestämmer inte det själv. Hur vi ska agera får vi se efter diskussioner i fullmäktigegruppen.

×