Johansson (LP) uppmanar alla Kun-politiker att avgå

Laholm Laholmspartisten Bertil Johansson är rosenrasande efter LT:s avslöjande om beachvolley-skandalen.
Han uppmanar samtliga ledamöter i Kultur- och utvecklingsnämnden (Kun) att avgå och han vill dessutom skrota hela nämnden.
– Nämnden har inte klarat av sin uppgift, de har inte kontroll över sin verksamhet.

Som LT tidigare berättat har Laholmspartiet lagt en motion där partiet söker svar på hur budgeten för beachvolleyturneringen kunde skena på ett till synes okontrollerat sätt.
Efter de nya uppgifterna i måndagens LT nöjer sig inte Bertil Johansson med tidigare krav; att ge kommunens ekonomikontor i uppdrag att granska och redovisa alla kommunens kostnader för beachvolleyturneringen.
– Jag kommer skriva ytterligare en motion där jag kräver att samtliga affärer i Kun de senaste åren ska granskas, säger Bertil Johansson som även vill se en extern granskning av det aktuella ärendet.
– Som fullmäktigeledamot är jag ytterst ansvarig för kommunens budget och då har jag förbanne mig rätt att veta vad pengarna gått till, dundrar han.

Johansson målar upp en rad exempel på märkliga affärer (däribland de ökade inventariekostnaderna på Campus Laholm och Visit Laholm) de senaste åren, som har Kun:s stämpel, och menar att nämndspolitikerna är oförmögna att sköta sina uppgifter.
– De här är inte första gången och det är tydligt att de inte har kontroll över verksamheten. De slänger ut skattebetalarnas pengar på trams, säger Johansson.
Laholmspartisten anser att både politiker och ansvariga tjänstemän är lika skyldiga till beachvolleydebaclet och anser att Kun-politikerna bör lämna sina uppdrag.
– Jag uppmanar alla i nämnden att avgå. Det är rent åt helvete att vi finansierar Svenska och Europeiska volleybollförbundets kostnader, hur kan det här tillåtas?

Slutklämmen i Laholmspartiets kommande motion blir inte heller den nådig. Johansson vill avveckla hela Kultur- och utvecklingsnämnden.
– Utbildningsdelen som gymnasieskolan, vuxenutbildningen och SFI ska flyttas över till Barn- och ungdomsnämnden och det lilla som blir kvar kan placeras under kommunstyrelsen. Det här är ett kommunalt jättefiasko, vi kan inte ha det så här i framtiden.

×