Jesper Wennström har varit en given del av Laholms A-lag de fem senaste säsongerna. Nu slutar 21-åringen spela fotboll på grund av motivationsbrist. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Jesper Wennström slutar spela fotboll

Fotboll Laholms FK:s Jesper Wennström slutar spela fotboll. 21-åringen har inte motivation nog för att träna och ska hålla uppe helt på obestämd framtid.
– Just nu är fotboll inte aktuellt för mig. Sedan ska man aldrig säga aldrig, säger ytterbacken.

Wennström blev uppflyttad i LFK:s seniortrupp inför 2013 år säsong. Peter Åberg var ny som tränare och den som lyfte upp den då lovande 16-åringen i A-truppen.
– Jag har bara haft Åberg som tränare under min seniortid, säger Wennström.
Jesper har varit ordinarie under i stort sett alla säsonger i LFK.
– Jag var utanför truppen i början. Men fick göra ett tidigt inhopp i en A-lagsmatch efter skada och gjorde det väl så pass okej att jag fick fortsätta. När sedan Andreas Martinsson valde att lämna LFK var det naturligt att jag fick ta hand om vänsterbacksplatsen, säger Wennström.
Fyra säsonger i division 3 och en i division 2 fick räcka för den här gången.
– Det var väldigt tufft för mig mentalt i höstas med sjukdom i familjen bland annat. Jag tappade väldigt mycket motivation snabbt och tyckte inte att det var lika meningsfullt att gå till träningarna längre. Så har jag aldrig känt tidigare.

Wennström fick ett längre uppehåll än övriga spelare av Åberg i höstas.
– Vi skulle stämma av efter det. Jag skulle fundera och jag var inte sugen på att dra igång igen. Jag behöver komma ifrån fotbollen för att se om jag saknar den.

Du får inte suget tillbaka när gräset grönskar och våren kommer?
– Det har slagit mig att det kan vara så, att det bara är segt just nu när det är kallt och mörkt. Vi får se.

Då blir det mycket ledig tid efter jobbet nu?
– Ja, det blir något nytt. Men jag kommer att hålla igång själv med gym och löpning så att jag inte ligger för långt efter om jag skulle få tillbaka suget. Åberg var tydlig med att jag är välkommen tillbaka om jag känner att det blir aktuellt.
Wennström har tränat med Öster i två omgångar.
– Det var kul att se vad som krävs på den nivån. Jag har haft en tanke om att se hur bra jag skulle kunna bli. Men på sista tiden har jag tänkt att jag nog inte kommer längre än så här. Det är kanske dumt att ge upp. Men på den nivån kräver det ännu mer och det känns inte rätt, inte just nu i alla fall, säger Jesper Wennström.
Peter Åberg tycker att det är tråkigt att förlora Wennström.
– Självklart ville vi ha honom kvar. Det är en av de första spelarna som tas ut i ett lag, oavsett hur vi spelar. Sett till hela säsongen ifjol var nog Jeppe vår mest stabila spelare. Han har en väldigt hög lägstanivå, berömmer Åberg.
– Vi har fått in Daniel (Radovanovic) på hans position. Ludvig Gustafsson har tagit kliv och även ”Mackie” (Nilsson) kan spela på hans position om vi spelar med tre försvarare.

– Som människa kan man dock inte ersätta någon. Det är speciellt med Jeppe. Han har aldrig varit någon annanstans än i Laholm, han är vicekapten, har varit given i laget och är väldigt uppskattad i gruppen, säger Åberg.
LFK-tränaren lämnar en lucka för Wennström.
– Vill han komma tillbaka och är i fysiskt skick så är han med och konkurrerar så fort han är i fas med boll. Det har jag sagt till honom, avslutar Åberg.

×