Ardian Berisha tycker att det är roligt att träna med moderklubben. Foto: Johan W Jönsson

Berisha: Kul att träna med LFK

Fotboll Ardian Berisha fick stora delar av förra säsongen spolierad av ett benbrott. Efter säsongen lämnade han Halmstads BK, och är nu klubblös. Berisha håller igång med moderklubben Laholms FK. Han utesluter inte en hemkomst men sticker inte under stol med att han siktar högre än division 3.

För LFK skulle Berisha vara en drömvärvning.
– Han vet om att vi är väldigt intresserade. Han överväger fortfarande sina alternativ. Jag har fört fram fördelarna med LFK. För honom handlar det kanske mest om att förlika sig med tanken att man ibland måste ta ett steg tillbaka för att kunna ta flera kliv framåt, säger LFK:s tränare Peter Åberg.
– Vi pratar ändå om en spelare som under två säsonger tränat med HBK:s A-trupp. Benbrottet ifjol gjorde dock att han tappade lite mark. Vi hoppas att han ska vilja göra en nystart i sin moderförening, fortsätter Åberg.
Berisha är en stor och stark anfallare.
– Han är en duktig targetspelare, bra felvänd och skicklig i boxen. Vi vill ha en målskytt och kommer han så är det för att göra mål, säger Åberg och fortsätter:
– Hans största styrka är hans hunger och driv att hela tiden vilja bli bättre och utvecklas. Han tävlar hela tiden, i allt. Det är väldigt positivt för oss. Många i den här gruppen har spelat tillsammans länge. Det kan bli att man slår sig lite till ro. Men en spelare som Ardian gör att alla höjer sig.

Berisha trivs med att hålla igång i LFK.
– Det är kul! Jag har spelat med flera av spelarna sedan jag var sex, sju år gammal. Det är alltid roligt att träna med Laholm. De har en bra tränare och många härliga killar i laget, det gör det extra kul, säger 19-åringen.
Förra årets bekymmer har han lagt åt sidan.
– Skadorna har jag lämnat bakom mig. Det som har hänt har hänt. Nu kör jag på som vanligt, siktar högt och är otroligt taggad.
– Jag hoppas på belöning i år med tanke på hur skadebenägen jag var ifjol med mycket rehab. Vi har stora och små grejer på g. Vi får se var jag hamnar, avslutar Berisha kryptiskt.
Peter Åberg tycker att LFK är ett bra alternativ för anfallstalangen.
– LFK är ett bra första seniorkliv. Gör Ardian det så bra som han hoppas och det finns intresse för honom i sommar släpper vi gärna honom uppåt, om han väljer att spela för oss.
– Vi är relativt attraktiva för unga spelare som vill vidare. Vill man synas är LFK klubben att spela i. Inte minst på med tanke på bevakningen som LT och till viss del HP har på oss, avslutar Peter Åberg.

×