Louise Landberg tänker sätta upp Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på utomhusscenen i Stadsparken. Foto: Oskar Svensson

En midsommarnattsdröm blir teatermusikal i sommar

Laholm Med magi, kärlek och egenskriven musik intar Teater Repet utomhusscenen vid Stadsparken i Laholm i sommar då man bjuder på William Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” som teatermusikal.

Det är musikalartisten och skådespelaren Louise Landberg som genom Teater Repet bestämt sig för att sätta upp William Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på utomhusscenen i Stadsparken i sommar. En pjäs som spelats på många platser runt omkring i landet sedan 1860 då den sattes upp i Sverige för första gången.
– Jag tycker Shakespeares verk är fantastiska. De är väldigt tidlösa och ”En midsommarnattsdröm” är hans bästa komedi och har allt man kan önska sig, berättar Louise Landberg som ska regissera och även vara med på scen.

– Det känns jättespännande. Det är klart att det är mycket att hålla i men det ska bli kul.
Hon har skrivit text och komponerat egen musik som ska framföras i föreställningen som kommer att rikta sig till hela familjen.
– Det är också tacksamt med Shakespeare för man får göra om den lite, berättar Louise, som håller i alla trådar,
– Jag är supertaggad men också lite nervös. Det svåra är att hålla i allting själv men det ska bli roligt och är en utmaning.
Att spela utomhus har sina för- och nackdelar, menar hon och fortsätter:

– Det är charmigt att vara utomhus men det är lite praktiska saker som loger, ljud- och ljussättning som ska fixas, så det är lite trixigt just nu men det ordnar sig säkert.
– Fördelen med att vara ute är att man kan utnyttja området mer som scen och kan spela ute i publiken. Sådant är roligt. Det ger mer liv i föreställningen på det sättet.
– Men så hänger det ju på vädret också.

Närmast på gång är att bjuda in till audition där både vuxna och barn med teatral vilja är välkomna till kulturskolans lokaler i Halmstad lördagen den 20 januari.
– Jag hoppas på att vi ska bli femton stycken men det finns utrymme för fler beroende på hur många som vill vara med, berättar Louise.

– Alla som tycker om att sjunga och gillar att stå på scen är välkomna. Eftersom det är en amatörföreställning så behöver man inte ha så mycket erfarenhet sedan tidigare. Man får det på vägen, menar Louise Landberg.
Föreställningen ”En midsommarnattsdröm” kommer att ha premiär i juli och spelas minst fem gånger.
– Det är tanken för det får inte krocka med andra tillställningar. Vi ska inte konkurrera utan vara ett komplement till varandra, säger Louise Landberg.

×