Anne Ekstrand direkt efter miljonskrapet i TV.

Skrapade fram ”lön” i tio år

STOCKHOLM 1, 8 miljoner fördelat över tio år. Det var vad Anne Ekstrand skrapade fram inför TV-kamerorna på lördagsmorgonen. För nio år sedan satt hennes pappa och skrapade Triss i TV.

Transportledaren Anne Ekstrand är ingen storhandlare när det gäller lotter, trots att hennes far Kurt en gång skrapat fram 50 000 i TV, och trots att han själv tidigare vunnit 10 000 på Triss.
– Jag köper någon lott varannan, eller var tredje månad, säger Anne Ekstrand, som hade alla tre sönerna med sig i Stockholm.

Lotten med klöversymbolerna handlade hon i matbutiken hemma i Lilla Tjärby. När det var dags för TV-skrap lät hon slumpen avgöra vilken av de extra stora lotterna det skulle bli. Först skrapades år och en liten stund senare summa per månad. Det blev högvinst, tio år med 15 000 extra varje månad.
– Det känns lite galet, och i kväll ska jag och sönerna ut och fira med en middag, men på måndag är det jobb som vanligt igen. säger Anne Ekstrand,

Den 49-åriga miljonvinnaren är transportledare på Cliffton i Halmstad.
Vad en del av vinstpengarna ska gå till är redan bestämt.
– Jag har alltid velat åka till Thailand men det har inte blivit av. Nu tar jag barnen med dit, säger hon.
Triss är landets störst spel på skraplotter. Det går att vinna upp till en miljon direkt på skrapet. För den som får tre TV-rutor är högsta beloppet 5 miljoner och den som i likhet med Anne Ekstrand får fram tre klöver-symboler kan få 100 000 i månaden i upp till 25 år.

×