Carl-Magnus Persson poserar tillsammans med LT-tipspokalen i trädgården hemma i Daggarp. Tur och skicklighet gjorde att han tog hem segern. Foto: Johan W Jönsson
Carl-Magnus Persson vann en jämn kamp.

Persson stolt tipsvinnare

Daggarp Carl-Magnus Persson från Daggarp vann LT-tipset 2017. Den enda riktiga strategin var att inte tippa mot favoritlaget Genevad/Veinge IF.
– Och det gick ju bra förra säsongen. Det kan kanske bli tuffare i år när det blir spel i division 4, säger han och skrattar.

Det är en stolt och lite mallig Carl-Magnus Persson som får ta emot LT-tipsets vandringspokal och fem trisslotter för sin förstaplats.
– Max 50 procent är skicklighet. Resten är ren tur. Men det är mycket prestige, säger rookien.
Ja, för det var faktiskt första året Persson var med, och det blev seger direkt. Frun Anette Dalström är en trogen tippare som har varit med i toppen varje år.
– Hon blev tvåa första året och fyra 2016. Den här gången blev hon nog sexa. Det är tack vare Nettan jag började vara med. Hon har kört på och det har gått bra för henne. Så jag ville också testa, säger han.
LT-tipset 2017 blev en stenhård kamp. Persson fick samma antal rätt som Christer Gunnarsson från Mellbystrand men vann på fler omgångar med sex rätt.
– Det var ju ganska jämnt om man säger så.
Calle Persson har koll på läget, och det är långt ifrån bara flyt att han får motta pokalen.
– Man är ju inne på Hallands Fotbollsförbunds hemsida och kollar tabeller och hemma- och bortastatistik. Jag har bra koll på GIF/VIF, känner någon i Hasslöv och har hyfsad koll på Lilla Tjärby också.
– Är den store målskytten som gjort merparten av målen för ett lag skadad så är det ju onödigt att tippa med det laget om det spås bli en jämn match.
Oavsett vad som händer tippar han dock inte mot Genevad/Veinge IF. Persson spelade själv i Genevads IF till slutet på -80-talet.
– Då rök knäet på en inomhusträning. Det bara small i hallen. Efter det gick det inte och jag slutade tvärt.

Den stora kopplingen till dagens GIF/VIF är sonen Rasmus Persson, som normalt spelar men istället figurerat som lagledare 2017 på grund av en fotskada.
– Trots skadan ville han inte släppa kontakten med fotbollen, laget och GIF/VIF. Så han är med som lagledare och har trivts bra med det. De har inte hittat vad det är för fel på foten men den höll inte för fotboll i år. Han ska försöka igen kommande säsong.
Sonen Rasmus är föräldrarnas ”hemliga vapen” i LT-tipset.
– Rasmus är en riktig kalenderbitare och statistik-Nisse. Han har stenkoll på tabeller och på det som händer i lokalfotbollen på de flesta hållen. Både jag och ”Nettan” ringer honom innan vi tippar.
Makarna Dalström/Persson tippar inte tillsammans.
– Nej, vi kör var och en på sitt håll. När vi skickat in jämför vi och sedan sitter lappen på kylskåpet och så bockar vi av efter hand. Det är förbaskat kul och sätter lite extra krydda på tillvaron. Jag kan inte fatta att ännu fler inte är med, säger Persson.

Även om Persson tycker att det är en hel del tur så erkänner han också att det inte är en nackdel att ha koll.
– Någon liten kunskap och hum om hur det ligger till är ju bra att ha. Till en omgång gick bara på känsla, utan att kolla några tabeller eller ringa någon för att kolla läget. Då fick jag två rätt. Jag trodde att det var kört. Som tur var hade resten i toppen också en dålig omgång.
Claes Hellsten, som vann LT-tipset 2016 tippade aldrig mot sonens Lilla Tjärby IK. Dessutom höll han sig helt borta från kryss.
– Jag undviker också helst kryss men jag har ingen uttalad strategi.
Persson tänker göra ett nytt försök med LT-tipset kommande säsong.
– Jag måste ju försöka försvara min titel. Men det kommer bli svårt. Jag kanske får mer användning för kryssen eftersom att jag inte tippar mot GIF/VIF, säger han och skrattar.
– Jag hoppas att LTIK är med mycket på kupongen. Jag tror stenhårt på dem med deras nyförvärv, fortsätter han.
Familjekampen går vidare 2018.
– Nettan hade några riktiga skitomgångar ifjol. Men hon brukar vara vass. Lyckas jag inte försvara segern hoppas jag att hon tar det så att pokalen ändå får stanna i huset ett år till, avslutar Calle Persson.

×