LT-klockan 2016 tilldelades Våxtorps BoIS bordtennisdamer, som avancerade till Pingisligan och nådde en topplacering under vintern. Våxtorp kvalade sig kvar i serien under våren i år. Foto: Johan W Jönsson/arkiv
Kajsa Rimskog fick 2016 års talangpris för sina insatser på voltige-EM. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Vilka ska prisas för insatserna 2017?

Laholm 2016 var bordtennisens och voltigens år. Våxtorps pingisdamer vann LT-klockan, och Kajsa Rimskog utsågs till Årets Talang. Men vilka idrottsutövare har stått för 2017 års främsta prestationer?

För 47:e gången har det blivit tid att prisa den idrottare eller den förening som stått för årets främsta prestation. Vinnaren kommer i vanlig ordning att belönas med LT-klockan, LT-sportens mest traditionstyngda pris där den första klockan gick till orienteraren Anita Nilsson för hennes insatser under 1967.
I fjol stod slutkampen mellan segraren Våxtorps bordtennisdamer, Nellie Larsson (cykling), Marcus Jönsson (motorsport) och Hallands Equestrians RF (hästhoppning).

Nu efterlyser LT-sporten nomineringar kring vem som stått för 2017 års främsta prestation. Efter att nomineringstiden gått ut sållas fyra kandidater fram och presenteras i tidningen. Därefter utser en jury vinnaren.
För att kunna vinna måste man komma från, bo i eller utöva sin idrott inom tidningens spridningsområde. Man kan dessutom bara vinna priset en gång i sin karriär.
Fotbollen är i delad ledning med hästsporten och skyttet kring inom vilken idrott som klockan delats ut flest gånger. Dessa tre sporter har fält sex vinster vardera.

Årets Talang delas ut i samarbete med Laholms Sparbank, och prissumman är 1 000 kronor. Den kommande vinnaren av talangpriset blir den fjärde i ordningen efter friidrottaren Filippa Gunnarsson, fotbollsspelaren Isak Pettersson och voltigören Kajsa Rimskog.
Det finns inga specifika ålderskrav eftersom man kan vara talang i olika ålder inom olika idrotter, men priset ska premiera någon som kombinerat ett talangskap med träningsflit och som därigenom nått framgångar.
Samma geografiska krav gäller som för kandidater till LT-klockan, men i Årets Talang presenteras inga framsållade kandidater, utan där väljer juryn bland samtliga inkomna kandidater.

Fotnot: Nomineringar skickas till Laholms Tidning, Trädgårdsgatan 13, 312 30 Laholm. Läggs i tidningens brevlåda på samma adress eller mejlas till sporten@laholmstidning.se. Skriv namn, idrott, förening, motivering samt ditt eget namn. Sista dag att nominera är 15/1 2018.

×