Åtalas för dödsolycka

Knäred/Halmstad Den 19-årige föraren åtalas för olyckan på Sjöaredsvägen i slutet av maj, som berövade den jämnåriga kvinnliga passagerarens livet.

Det var en cirka tjugo minuter över åtta på söndagskvällen den 28 maj som mannen körde av landsvägen utanför Knäred och krockade med ett träd. Smällen träffade passagerarsidan där kvinnan satt. Räddningstjänsten klippte loss henne ur bilen så att hon kunde föras med ambulans till sjukhus men hon avled av skadorna.
Mannen kunde ta sig ur bilen för egen maskin.

Bilen, en Volvo V70, var belagd med körförbud. Ytterligare försvårande faktorer var, enligt åtalet, att 19-åringen ”i en vänsterkurva med skymd sikt kört med väsentligt högre hastighet än den tillåtna varvid han kommit över på mötande trafiks del av vägen, förlorat kontrollen över fordonet, kört av vägen och kolliderat med ett träd”.

Åklagaren menar att föraren genom sitt beteende ”av oaktsamhet vållat den i bilen medföljande passagerarens NN:s död, då hon vid tillfället tillfogats så svåra skador att hon avlidit.”
Den vårdslösa körningen bedöms grov, då föraren anses ha visat ”uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom.”
Då föraren hade en kniv i bilen vid olyckstillfället åtalas han även för brott mot knivlagen.

×