Michaela Karlsson, BTK Serve, och Maria Christoforaki, proffsspelare från Grekland, bjöd på en spännande match i pingis. Foto: Lina Millberg
Emmy Vernersson och Ella Arvidsson gillar skolans nya pingisbord.

Skolbarn får nya pingisbord

Vallberga Laholms BTK Serve skänker pingisbord till skolor och äldreboenden i kommunen. Bordtennisklubben hoppas att det ska väcka intresse för pingisen. En sport som är bra för både kropp och knopp.

Nästa år är det bordtennis-VM i Halmstad. Flera hundra miljoner tittare förväntas följa mästerskapet på tv och kanske kommer det att inspirera en och annan att själv börja spela.
Det hoppas i alla fall BTK Serve, Laholms bordtennisklubb, som gärna tar emot fler medlemmar. I går var klubben runt på olika skolor i kommunen för att dela ut pingisbord.
– Det här är ett sätt för oss att lyfta pingisen, säger Kaj Karlsson, ordförande i BTK Serve.

Pingisborden har föreningen fått av en sponsor med syftet att de ska delas ut till både skolor och äldreboenden i Laholm. Det speciella med pingis är just att det kan spelas av både ung som gammal.
– Dels är det fysisk träning, men det är också bra för hjärnan. Du tränar reaktionsförmåga och det är en mycket social sport. Man kan vara hur många som helst och spela tillsammans, säger Michaela Karlsson, tränare i BTK Serve.

Eleverna på Vallbergaskolan tog emot nyheten om att de ska få ett nytt pingisbord med rungande applåder.
– Borden vi har är ganska slitna och näten är trasiga, säger Emmy Vernersson och Ella Arvidsson, som är glada för den tidiga julklappen.
Det var också många barn som räckte upp handen för att få spela en provmatch mot Maria Christoforaki, proffsspelare på besök från Grekland. Hon var med när pingisborden skulle delas ut för att visa upp sporten. BTK Serve hoppas att pingisborden ska väcka ett intresse för en sport, som främjar både hälsa och fysik. Anton Renström, 11, var en av eleverna som nappade.
– Jag har alltid tyckt pingis är roligt, säger Antons, som även spelar ishockey, och som gärna ville veta mer om träningstider och annat.
BTK Serve delar ut tolv bord, bland annat till Parkskolan, Vallbergaskolan, Skottorpskolan, Veingeskolan. Hishultsskolan, Våxtorpskolan, Glänningeskolan samt några äldreboenden.

×