Aste Berg, från IOGT-NTO, lämnar över nycklarna till trivselföreningens ordförande Kari Wassborg. Foto: Lina Millberg

Trivselförening tar över samlingslokal

göstorp Med hjälp av gemensamma krafter kan Göstorps trivselförening nu ta över Ordenshuset i Göstorp. Utan vare sig lån eller bidrag har föreningen köpt huset av IOGT-NTO i Göstorp, som lägger ner sin verksamhet.

– Vi var först tveksamma. Att som liten förening ta över huset utan bidrag var svårt, och vi ville inte heller belåna oss, säger Kari Wassborg, ordförande i Göstorps trivselförening.
Ordenshuset blev till salu förra året när IOGT-NTO föreningen i Göstorp fick läggas ner, eftersom att det inte fanns några yngre krafter som kunde ta över. Asta Berg, som tillsammans med sin make Erik, ordnat julgrötsfest i huset sedan 1960-talet, var på plats i lördags för att lämna över nycklarna.

Göstorps trivselförening aviserade redan förra året att de var intresserade av att köpa huset, men det var först osäker om föreningen skulle lyckas skrapa ihop de pengar som behövdes.
De hade först räknat med en prislapp på 50 000 kronor, men huset blev dubbelt så dyrt.
– Vi har fått in bidrag från våra medlemmar, men vi har också fått anonyma gåvor. Nu är hela köpesumman betald, säger Kari Wassborg, som passar på att tacka för alla bidrag som föreningen fått in.

Huset har under många år redan fungerat som en lokal för trivselföreningen. De har bland annat rustat upp boulebanan och planterat träd utanför huset.
I lördags var det dags att sätta upp ljusen i julgranen och den som hade vägarna förbi bjöds på glögg och pepparkaka. Efter det hade föreningen även ett möte där nycklarna till huset lämnades över. Något som möttes av applåder.
– Alla har varit överens om att vi skulle ta över. Vi har nästan sett det som vår lokal, eftersom vi har varit här från början, säger Kari Wassborg.
Under mötet diskuterades bland annat hur föreningen ska sköta underhållet av fastigheten.
– Det är en sak vi diskuterat från början. Vi måste alla vara beredda att hjälpa till, säger Kari Wassborg.

×