Många beundrade Ingrid Karlssons stickmönster. Foto: Lina Millberg
Matilda Johansson sålde smycken på Bonnajul.

Bonnajul hade premiär i Laholm

Laholm Laholmsslöjdarnas julmarknad Bonnajul skapade julstämning i helgen. Efter tillströmning i föreningen har julmarknaden flyttat till Laholm.

Det var en strid ström av människor som besökte julmarknaden på Lagagården i Laholm i lördags. En marknad med bara lokalt hantverk med allt från smycken och grytlappar till tomtar och snickeri. Totalt var det 21 utställare.
– Vi har många nya medlemmar nu och det är roligt att föreningen växer. Men i Våxtorp hade vi bara fått plats med 17 utställare, berättar Marie Allared, ordförande i föreningen.

Allt hantverk som säljs har godkänts av föreningen. Kravet är att medlemmarna ska ha tillverkat hantverket själva och att de ska vara bosatta i kommunen. Matilda Johansson, som gör smycken av silverbestick, är en av dem som klarat föreningen krav.
– Det började med att jag fick en ring gjord av en gaffel av min mamma. Då tänkte jag att det vill jag också göra, säger Matilda, som berättar att många från början inte ser att smyckena är gjorda av gamla bestick.
Sten Arnes stod för musikunderhållningen och spred julstämning under helgens marknad. Många passade även på att dricka en kopp kaffe.

×