Rymde ur häktet – åtalas nu

Laholm

Den 19-årige sydhallänning, som rymde från häktet i Halmstad, åtalas nu på nio punkter. Han är bland annat misstänkt för att ha försökt sälja stulna bilar och för skadegörelse på häktet i Halmstad.

19-åringen åtalas för att ha stulit två exklusiva Audi-bilar i Skåne. Syftet var att sälja bilarna vidare. Enligt åtalet har 19-åringen först gjort inbrott hemma hos bilägarna för att komma åt deras bilnycklar. Efter det har han stulit bilarna, som var värda 370 000 och 258 000 kronor.

Han ska också ha anmält sin egen bil som stulen för att få ut försäkringspengar. Något som skulle kunnat innebära en ersättning på 100 000 kronor för 19-åringen. Han är också misstänkt för att ha bytt ut registreringsskyltar på bilarna.
Övriga åtalspunkter handlar om vapenbrott, brott mot lagen om elektronisk kommunikation, förberedelse till stöld och skadegörelse.

När polisen kom 19-åringen på spåren häktades han misstänkt för grovt häleri. Han häktades, men tidigt en morgon i oktober rymde 19-åringen från Kriminalvårdens häkte i Halmstad. Under rymningen förstörde han bland annat ett fönster. Enligt åtalet rör det sig om skador för minst 15 000 kronor.
Efter det höll sig 19-åringen gömd i en månad, innan han till sist dök upp hos polisen igen den 21 november i år.
Lina Millberg

×