Kent Elmvik, Nils-Åke Esbjörnsson och Torsten Jönsson trotsade alla vinterkylan genom att dekorera torget med inte mindre än trettioåtta granar. FOTO MAX HOLMGREN

Granar sprider julstämning på torget

LAHOLM Under fredagen pyntade Lions torget med inte mindre än trettioåtta julgranar. Initiativtagare till projektet är Lions Club Laholm.

– Detta skapar en härlig julstämning. Inte minst för barnfamiljer, menar Nils-Åke Esbjörnsson, julgransuppsättare och medlem i Lions Club Laholm.
Julen går mot sitt antågande, något som inte undgått Lions Club Laholm. Under fredagen tjuvstartade man adventsfirandet med att sätta upp trettioåtta julgranar runt torget.
– Detta är första året som vi gör detta. Tanken är att projektet ska samverka med vår nystartade barnfond, berättar Nils-Åke Esbjörnsson.

Som huvudsponsor till projektet står Laholms Sparbank som varit med och sponsrat hela tio granar. De andra som varit med och bidragit är butiker och frisörer runt torget.
Utöver uppsättningen av julgranar har Lions i år även en kampanj där de hämtar och slänger granarna efter att julen är över. Detta till ett pris av sextio kronor.
– Vi har fått måna positiva kommentarer runt om på stan för våra julgransprojekt. Särskilt barnfamiljer har visat sin tacksamhet, avslutar Nils-Åke Esbjörnsson.

×