Arlas styrelseordförande Åke Hantoft, 65, lämnar sina förtroendeuppdrag för företaget och väljer att dra sig tillbaka. Foto: Arkivbild

Arlaboss lämnar sitt uppdrag

Laholm Efter sju år som Arlas styrelseordförande och många år därtill inom kooperativet har Åke Hantoft valt att lämna sitt uppdrag vid nästa stämma. Samtidigt kommer han att sälja sin mjölkgård i Ösarp utanför Laholm.

Åke Hantoft, 65, har aviserat att lämna sitt förtroendeuppdrag som ordförande och sluta som styrelsemedlem för Arla, vilket han nu meddelat företaget, 18 månader innan stämman.
– Jag ser det inte som att pensionera mig utan mer att man drar sig tillbaka. Jag vill tillbringa mer tid med familjen och få göra det vi vill.
Att han meddelat sin avgång redan nu har sin förklaring.
– Vi har planerat för detta ett tag. Det är ett ganska naturligt steg att meddela Arla i så god tid som möjligt så de kan inleda processen med att hitta en efterträdare. Därför har jag valt att gå ut med detta redan nu, säger Åke Hantoft.

Det har blivit många år inom Arla. Nu senast som ordförande i sju år.
– Det är mycket spännande jag fått vara med om, både på gården och som förtroendevald för Arla, säger Åke Hantoft.
Han fortsätter:
– Det har varit en lång och intensiv tid men en väldigt intressant resa som jag hittills har fått vara med om. Jag är oerhört hedrad över att ha fått leda Arla med att modernisera kooperativet.
När Åke Hantoft inledde sin yrkesverksamma tid som mjölkbonde hade han 30 mjölkkor. I dag är besättningen runt 500 mjölkkor.

Men eftersom barnen har andra karriärer utanför gården har han och frun Anna-Karin valt att sälja gården i Ösarp i Laholm.
Senast vid stämman i maj 2019 kommer han att lämna sina förtroendeuppdrag, men det kan bli tidigare än så. Om försäljningen av gården genomförts tidigare lämnar Åke Hantoft redan då. Detta i riktlinje med företagets principer vad det gäller deras företagsstyrning.

×