Victor Johansson är klar för Lilla Tjärby och fick dra på sig den rödblåa tröjan för första gången i Vintercupen. Foto: L-Å Englund

Johansson trivs redan i Lilla Tjärby

Lilla Tjärby Victor Johansson har lämnat Laholms FK för Lilla Tjärby IK. Anfallaren som öste in 52 mål för Akademin i år drog på sig den rödblåa tröjan för första gången i Vintercupen den gångna helgen.
– När jag inte skulle vara kvar i LFK var LTIK det enda alternativet, åtminstone från min sida, säger Johansson.

Han inledde vinterträningen med LFK och gjorde den första veckans pass med Laholm.
– Men jag hade väl mer eller mindre bestämt mig för att det var dags för något nytt. Jag behövde en förändring.
– Nyförvärven LTIK redan hade fått in och den trupp de hade sedan tidigare lockade så klart extra.
Johansson känner flera spelare i truppen sedan tidigare och är bland annat klasskamrat med Gustav Karlsson och Jack Wennström.
– När jag inte skulle stanna i Laholm var LTIK det enda alternativet, åtminstone från min sida.
Den första tiden i Lilla Tjärby beskriver Johansson som bra.
– Riktigt bra! Jag är väldigt nöjd med kvaliteten på träningarna och stämningen i gänget, även utanför planen, är väldigt god.

Victor drog på sig den rödblåa tröjan för första gången vid föregående helgs Vintercup. LTIK:s yngre lag missade slutspel med liten marginal. Men Johansson gjorde avtryck direkt med två mål och bra spel.
– Det var väldigt trevligt. Självklart var man nervös. Jag ville ju gärna göra ett så gott första intryck som möjligt. Det gick helt okej och det var riktigt kul.
Någon klar målsättning inför nästa säsong har Victor Johansson inte.
– För egen del vill jag så klart utvecklas hela tiden, både som person och som spelare. Jag vill bli ännu hetare i boxen och mer klinisk i mina avslut.
– För lagets del så är det svårt att säga att vi ska vinna serien eller vara ett topplag. Det är fotboll och allt kan hända.
– Personligen vill jag vinna varje match och jag är väldigt positiv till nivån i LTIK. Jag har ändå tränat med andra lag och har lite att jämföra med. I LTIK:s fall handlar det främst om att bibehålla den kvalitet som finns, avslutar 18-åringen.
LTIK:s tränare Ulf Wernersson är nöjd med förstärkningen.
– Gör man över 50 mål kvittar det vilken serie det handlar om. Då har man något. Victor har en härlig vilja och glöd som jag tror kommer att smitta av sig. Det är en typ vi behöver.

Victor Johansson är LTIK:s femte nyförvärv. Tidigare har i tur och ordning Oskar Hemhagen, Lucas Pettersson och Felix Pettersson (alla LFK) samt Andrée Pettersson (Halmia) återvänt till sin moderklubb. På minussidan finns Mattias Olofsson, som blivit tränare i BK Astrio samt Henrik Nilsson, som trappar ner rejält men finns kvar som back up.
– Vi är väldigt nöjda med den trupp vi har nu. Det är några spelare som tränat med andra lag högre upp. Men vi hoppas att alla som nu är med vill stanna kvar i LTIK, säger Wernersson.
Mer på gång in?
– Nej, vi är måna om de spelare vi har och den goda stämning som råder. Kommer det en division 2-spelare får vi väl fundera. Men vi måste kunna erbjuda de spelare vi har speltid i våra lag. Det gynnar ingen att vi är 40 i truppen, fortsätter Wernersson.

×