Pungcrossarnas lagkapten Magnus ”Kryckan” Gunnarsson var nöjd med lagets insats på Klintebergsbanan. Pungcrossarna tog hem tävlingen för andra året i rad. foto: Lars-Åke Englund
Tävlingen avgjordes på Veinge MCK. FOTO: Lars-Åke Englund
Två av förarna på Klintebergsbanan. FOTO: Lars-Åke Englund

Pungcrossarna vann för andra året i rad

veinge I helgen var det mopperace på Klintebergsbanan för andra året i följd och precis som förra året var Pungcrossarna starkast och tog hem slutsegern.

– Vi har nog haft en del tur. Men vi har lite skicklighet också, det måste jag säga, berättar Pungcrossarnas lagkapten Magnus ”Krycka” Gunnarsson.

Tävlingen, går ut på att lagen kör i 100 minuter och det lag som kört flest varv när tiden är ute står som segrare. Och för andra året i rad blev det alltså laget med det iögonfallande namnet Pungcrossarna som vann.
– För det första måste man ha en konkurrenskraftig moped som är servad och trimmad på alla sätt och vis. Det är tuffare än vad man tror att tävla, framförallt nu när det är mer tävling än lek, säger Gunnarsson, som berättar att det var mindre allvar förr under de här tävlingarna.
– Det var roligare på sätt och vis eftersom det var mer vanligt folk som körde. Men jag trivs även med mer tävlingsinriktat som det är nu.

Reglerna säger att mopeden ska snurra i 100 minuter och att man måste ha en tjej i sitt lag som ska köra de två första varven.
– Hos oss är det min systerdotter som heter Margit Linde. Sen gäller det att man är fler i laget så att man kan byta. Vi körde en halvtimme var.
Förra året var American Moppers det stora hotet mot Pungcrossarna, så blev det inte i år utan Gunnarsson och hans lagkamrater kunde vinna tämligen enkelt.
– De körde sönder sin moppe efter halva tiden, så de var ute ur leken tidigt, säger Gunnarsson och erkänner samtidigt att det var han själv som kom på namnet Pungcrossarna.
– Det var på den tiden när allt skulle vara lite spexigt, skrattar han.