Vindrarp bortaföll mot konsekvent Falköping

VOLLEYBOLL Vindrarps högstanivå var högre än Falköpings, men riksgymnasisterna nötte på och drog det längsta strået tack vare många misstag från VVK.
– Bara i första set har vi 14 egna misstag. Många gånger slår vi ut bollen med en halvmeter, säger Våxtorpslagets tränare Christoffer Bertilsson.

Matchfakta

div 1 södra, herr
RIG Falköping B-Vindrarps VK 3-1 (25-22, 25-23, 24-26, 25-16)

Efter tre matcher med poäng blev Vindrarp utan i den fjärde. Mot stabila gymnasister blev VVK:s dalar för många och kostsamma.
– Stundtals spelar vi väldigt bra, och har bra servemottagning. Men vi slår ut för mycket i anfallen. Vi vågar inte riktigt lita på oss själva, samtidigt som Falköping gör väldigt få misstag under hela matchen, säger Bertilsson.
– De spelar nästan perfekt mottagning, missar få servar, slår inte ut så mycket, och får över bollen. De är mycket mer konsekventa i sin nivå, och det är deras styrka, fortsätter Vindrarpstränaren.

De två inledande seten gick med knapp marginal till hemmalaget, som därmed säkrat minst en poäng. Också det tredje setet var jämnt, men gick till Vindrarp.
Förhoppningen var att Vindrarp, stärkta av setvinsten, skulle växa ytterligare. I stället skulle tre veckor av skador och sjukdomar ta ut sin rätt.
– I setbytet var känslan att vi var på gång, men det dog ganska snabbt när spelet började. Vi kommer snett in i det och orkar inte hålla fokus. Vi slår ut lite bollar så att Falköping får ett försprång, och sedan rinner det iväg, säger Bertilsson.
I och med segern fortsätter Falköping att toppa serien, på 13 av 15 möjliga poäng. Vindrarp har 7 av 12.
– Falköping var förvånansvärt bra, jag trodde faktiskt inte att de skulle vara så här starka, säger Bertilsson.

Matchen var Vindrarps fjärde raka på bortaplan. Ytterligare en väntar innan man får visa upp sig i hemmahallen.
Under december spelar man sedan ytterligare två bortamatcher. Totalt sju matcher på bortaplan och bara två hemma.
– Det är lite tufft med så många bortamatcher i höst, men det blir ju å andra sidan skönt i vår.
Då får VVK:s A-lag sju hemmamatcher och står dessutom som bortalag i derbyt mot VVK B. Enda gången man behöver resa utanför Våxtorp blir i matchen mot Falkenberg i början av mars.

Matchfakta

div 1 södra, herr
RIG Falköping B-Vindrarps VK 3-1 (25-22, 25-23, 24-26, 25-16)