Eva Berg stod för två mål och en assist i 4-4-matchen mot Halmstad. FOTO: Lars-Åke Englund
Alicia Nilsson satte 1-0 till Puma redan innan första minuten var spelad. FOTO: Lars-Åke Englund

Poängtapp som kan bli dyrt

VÅXTORP Det blev bara en poäng i derbyt mot Halmstad. Chansen att nå övre halvan innan jul är inte borta, men möjligheterna krympte.
– Nu måste vi gå rent i de tre sista matcherna, säger tränare Andreas Brag.

En trepoängare i derbyt skulle innebära att vinnaren med största sannolikhet slogs med Bua om den fjärde och sista platsen till vårens division 1:1, medan förloraren sågades av.
Nu blev det ingen förlorare i matchen, men två förlorare sett till hösten.
– Vi är bättre än Halmstad sett över hela matchen, så för vår del känns det som två förlorade poäng, säger Andreas Brag.

Hemmalaget fick en drömöppning på matchen. Gästerna fick knappt låna bollen innan den låg i Halmstadsburen. Knappt en minut var spelad när det stod 1-0 på resultattavlan.
– Att det står 1-1 efter första perioden är något som Halmstad ska vara glada för. Vi hade kunnat ha 4-1 eller 5-1, och det hade ändå varit helt rättvist. I de två första perioderna är vi mycket bättre, säger Brag.

Han fick se sitt lag gå upp till 4-2-ledning i den andra perioden. Men mitt i den tredje perioden var oturen framme när Anna Goverde visades ut.
– Enligt mig står hon vid sargen och deras spelare springer in i henne. Halmstads tränare tycker att det är solklar utvisning för farligt spel. Och domarna tar en utvisning för fasthållning. Jag tycker att det är en konstig utvisning, säger Brag.
I det efterföljande spelet i numerärt underläge kom reduceringen till 4-3. Ebba Olsen räddade skott utifrån, men returen landade på bladet på en motståndare som enkelt kunde raka in bollen.

Fyra minuter senare kom också kvitteringen.
– Det blir rörigt i vårt spel, för vi har två spelare som inte kunde vara med hela matchen. Så vi börjar med elva utespelare, är tio kvar efter första perioden, och bara nio när de gör 4-3.
– Det står att vi inte kan gå på två hela femmor utan måste gå ner på tre backar. Men efter 4-4 tar vi över initiativet igen, men utan att få in bollen. Vi är närmast i sudden också, men bollen vill inte in, säger Pumatränaren.

Mål Puma: Eva Berg 2, Petra Hallqvist, Alicia Nilsson